Obavijesti

News

Komentari 41

Pala je u komu na porodu: Kćer upoznala nakon sedam godina!

Pala je u komu na porodu: Kćer upoznala nakon sedam godina!

Danijela Kovačević (25) iz Inđije u Srbiji bila je u stanju budne kome punih sedam godina. Sada je iznenadila sve liječnike klinike u njemačkom Pforzheimu i probudila se...

VIDEO

Nitko sretniji od semogodišnje Marije. Dok joj je majka bila u komi svakodnevno joj je crtala, pjevala ili recitirala u nadi da će se jednog dana doista probuditi. Slike koje je podijelila Facebook stranica Unterstutzung fur Danijela Kovačević govore više od riječi. Velika je doista ljubav majke i kćeri.


Danijela je nakon poroda 2009. zadobila teško trovanje krvi te su je liječnici morali pola sata oživljavati. Uspjeli su, no zapala je u stanje kome. Nakon tri dana otvorila je oči, no nije imala svijesti. Sve do odlaska na rehabilitaciju u njemački Pforzheim bila je u stanju budne kome. Mogla je gledati, uz pomoć asistenta hodati, stisnuti šaku, no nije bila svjesna okoline.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sada, nakon toliko vremena, kako piše Daily Mail, Danijela je iznenadila sve liječnike klinike i probudila se.

Ovakav napredak rezultat je opsežne fizikalne i govorne terapije koja stimulira moždane funkcije, kazali su liječnici koji su zadovoljni činjenicom da Danijela može držati tablet i olovku u ruci, kao i sjediti te pratiti razgovor. Čak, kažu, u stanju je prehodati 800 metara, što je također veliko postignuće.

No, Danijela je još uvijek daleko od potpunog oporavka.

- Trenutni tretman traje tri mjeseca, što je jako malo. Čovjek koji slomljenu ruku oporavlja se barem tri mjeseca, zamislite koliko onda treba mojoj kćeri - rekao je otac Đorđe.

Otac djevojčice ih je napustio

Vesna i Đorđe Kovačević svaki dan su uz svoju kćer. Otac djevojčice napustio ih je i oni su otada objema jedini staratelji. 

- Jedan tretman košta 60.000 eura, snalazimo se kako znamo. Pomažu nam rođaci, ali i ljudi diljem svijeta. Puno novca ode na lijekove i hranu, no dosta se potroši i na pelene zato što ih treba mijenjati svakih tri sata - kazala je majka Vesna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.