Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pala u provaliju od 70 m, ruksak joj je spasio život

None Foto: 24sata/ilustracija

Tatjana Rašević (28) s prijateljima se penjala na Suvu planinu kraj Niša. Pala je u provaliju od 70 metara. Lakše je ozlijeđena, a zapela je na drvu

Beograđanka Tatjana Rašević (28) pala je u provaliju duboku 70 metara na Suvoj planini kraj Niša u subotu oko 13 sati. Slomila je nekoliko rebara i natučena je, ali ozljede nisu opasne po život. Gorska služba spašavanja i desetak kolega izvlačili su je devet sati. Zapela je za drvo, a spasitelji kažu da ju je vjerojatno spasio ruksak na leđima. S prijateljima se penjala na vrh Trem visok 1810 metara. Skinula je rukavicu kako bi slikala krajolik, piše Blic.
- Rukavica mi je pala u snijeg. Pokušala sam je dohvatiti štapom, ali nisam mogla. Spustila sam se malo niže i samo sam poletjela. Gledala sam kako padam, a trajalo je kao cijela vječnost - rekla je Tatjana i dodala da je puhao jak vjetar. Mobitelom je nazvala tatu i prijatelja koji je nisu vidjeli jer je oko nje bio dubok snijeg. Nastavila se moliti, a spasitelji su stigli pola sata kasnije.

Komentari (1)
  • zbog te ovce su spasioci mogli život izgubit - 9 sati su ju izvlačili - srpska posla

    15. 2. 2010,   11:10