Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Palestinci bijesni: Netanyahu je izgubio smisao za stvarnost

None Foto: DPA/Pixsell

Dužnosnica PLO optužila je izraelskog premijera za "grubu manipulaciju činjenica" tijekom govora u UN-u kad je usporedio palestinski pokret Hamas s ISIL-om

Dužnosnica Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Hanan Ašraui optužila je u ponedjeljak navečer izraelskog premijera Benjamina Netanyahua za "grubu manipulaciju činjenica" tijekom govora u UN-u kad je usporedio palestinski pokret Hamas s Islamskom državom i Iranom, javlja Al Jazeera.

- Tim govorom je Netanyahu pokušao prevariti publiku upotrebom govora mržnje, klevetama i izgovorima - rekla je Hanan Ašraui. 

Ocijenila je i da je Netanyahu izgubio smisao za stvarnost kad je odbio priznati okupaciju, masakre i ratne zločine. Ona je kazala da je Netanyahu, umjesto da koristi govornicu UN-a da objavi prihvaćanje relevantnih rezolucija svjetske organizacije, ''nastavio griješiti, opravdavajući izraelske prekršaje i zajedljivo napadajući žrtve trajne okupacije''.

- Okrivljavanje žrtve je uvijek bila propala politika političkih i moralnih nula, a Netanyahu nije izuzetak - rekla je Ašraui.

Pokušava sve pomiješati

Glasnogovornik Hamasa u Gazi Samu Abu Zuhri u priopćenju je ocijenio da "tvrdnjom da su Hamas i ISIL dvije strane istog novčića Netanyahu pokušava sve pomiješati, iako je Hamas pokret za palestinsko nacionalno oslobođenje, a izraelski okupator je izvor zla i terorizma u svijetu".

Cilj je nametanje vlasti

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu usporedio je oružanu grupu Islamska država  s palestinskim pokretom Hamas, rekavši da je cilj i jednih i drugih nametanje vlasti na teritorijama.

U govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda, Netanyahu je kazao da su ''ISIL i Hamas ogranci istog otrovnog drveta''.

On je govorio o, kako kaže, sličnostima onoga što naziva militantnim islamom s nacističkom ideologijom, koja zagovara nadmoćnu rasu, rekavši da ''militantni islamisti vjeruju u nadmoćnu vjeru''.
Komentari (96)
  • UN je veliko NIŠTA...Nije više relevantan ,jedna licemjerna i poltronska organizacija...A Izraelska politika ,sramotna,jer oni koji su nekada bili žrtve, sada su krvnici....Svijet je trebao postati neko bolje mjesto za život,a vidimo samo smrt,pljačku,ubojstva,osakaćenu djecu,uplakane majke....Da ,vidimo i bandu koja se na strahotama rata bogati....

    30. 9. 2014,   09:07
  • Hanan Ashrawi je jos prije puno godina izjavila da Zidovi koji su zivjeli u Arapskim zemljama nisu bili prisiljeni pobjeci iz svojih domova. Oni su to ucinili svojevoljno !!!

    30. 9. 2014,   09:23
  • premijer nije ništa krivo rekao...

    30. 9. 2014,   11:17