Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pametno i Most žele poništenje natječaja za splitske Bene

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iz stranke Pametno poručuju kako ne vide baš nikakvu korist za građane, gradski kao ni županijski proračun, da se koncesija dadne tvrtki National d.o.o. koja ima "0 kuna na računu i 0 zaposlenih"

Stranke Pametno i Most traže da Splitsko-dalmatinska županija poništiti natječaj za koncesiju na Benama i spriječi da tvrtka s nula kuna prometa i zaposlenih, povezana sa Željkom Kerumom, sljedećih 15 godina upravlja splitskom zelenom oazom u Park šumi Marjan. O tome se u ponedjeljak pred odluku na sjednici Županijske skupštine Splitsko - dalmatinske županije oglasio Mostov zastupnik Miro Bulj. Zaprijetio je, ako se ne povuče ta točka s dnevnog reda, kako će napustiti skupštinu.

- Zbog ovakvih stvari kao što su Zlatni rat i Bene i mladi odlaze. Da je netko moj tu za škovacina zaposlen digla bi se halabuka, a ovdje se na najbezočniji načinu uzurpira pomorsko dobro. Za nas je ovo čisti kriminal i u tome ne želimo sudjelovati. Ovo nije narodna skupština, ovo je skupština koalicijskih partnera Željka Keruma, Petroslava Sapunara i Blaženka Bobana - rekao je Bulj.

Iz stranke Pametno poručuju kako ne vide baš nikakvu korist za građane, gradski kao ni županijski proračun, da se koncesija dadne tvrtki National d.o.o. koja ima "0 kuna na računu i 0 zaposlenih, a još se navodno obvezala preuzeti dug tvrtke Uvala Bene d.o.o. koja je ostala dužna skoro milijun kuna".

- Pozivamo još jednom županijsku koaliciju HDZ-HGS na moralnu, političku i građansku odgovornost i nudimo dvije opcije, obje vezane uz poništenje natječaja: povjerite Gradu Splitu mogućnost davanja koncesija na pomorskom dobru, ili stvarno omogućite drugim tvrtkama, nepovezanima sa Željkom Kerumom, da se jave na natječaj. Ljudi su izgubili nadu, to je ono najgore što se dogodilo, jer su sve tvrtke, koje su se javile na natječaj, povezane sa Željkom Kerumom – rekao je Ante Renić, županijski vijećnik Pametno.

Komentari (7)
  • Nagradno pitanje..Kako to da se samom gradu XY ne isplati organizirati parking službu nego taj isti grad omogućava privatnom koncesionaru da zaradi 5-10-20 puta veći iznos od onoga što privatni koncesionar godišnje uplati gradu kao iznos za parking koncesiju..Znaći umjesto da sami uprihode nekakvih 10,a možda i puno više, milijuna kuna,grad se zadovoljava sa 800 000 kuna dobijenih godišnje od koncesionara..Gdje je tu računica i u ćemu je kvaka GTX?

    5. 3. 2018,   16:55
  • "...da se koncesija dadne tvrtki..." DADNE? Pa mi smo fakat pod okupacijom.

    5. 3. 2018,   20:15
  • Mirko Bulj je barilo koje više ne pliva jer se nalilo vinčine.

    5. 3. 2018,   14:57