Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pametno' je protiv populizma, a za dobrobit svih građana!'

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nositelj liste Pametno i Unija Kvarnera Ivica Puljak na izborima za Europski parlament subotu je u Zagrebu rekao kako će se konkretnim mjerama boriti protiv populizma, a za dugoročnu dobrobit građana.

Vodeće stranke, poput HDZ-a, vode se populističkim lažima i izbjegavaju odgovornost za loše stanje u državi. Stranka Pametno je uvijek spremna reći istinu te se konkretnim mjerama boriti protiv populizma za  dugoročnu dobrobit građana, izjavio je Ivica Puljak te ocijenio da je Europa izvanredno mjesto za život i da Hrvatska u njoj ima svoje mjesto.

No, dodao je, po zadnjim istraživanjima, Hrvatska ima najneučinkovitiju javnu upravu.

- Vrijeme je da stvari nazovemo pravim imenom i da si priznamo da ovako dalje ne ide. Dosta je jeftine demagogije za skupljanje političkih poena i daljnje degradacije društva., rekao je Puljak.

Kandidat liste Franko Baković rekao je da kao mlada osoba shvaća strah koji donose buduća i nesigurna vremena. Ali, dodao je, ako želimo da Hrvatska prosperira, moramo biti spremni prihvatiti istinu i shvatiti brojke koje opterećuju sustav.

- Svi građani, a pogotovo mladi, moraju odbaciti populističke manipulacije i zaokrenuti Hrvatsku u zemlju znanja, rada i poštenja, proučio je Baković te istaknuo da će izbor građana i odluke aktualne vlasti direktno utjecati na kvalitetu života njegovih generacija.

Kandidati su istaknuli da će izbori za Europski parlament odlučivati hoće li Europska unija kao zajednica zemalja nastaviti progresivnim putem ili će taj put populisti koji raspiruju strahove i mržnje odvesti EU u regresiju. Na druženju s građanima poručili su da se stranka Pametno zalaže za slobodnu, otvorenu i naprednu Europu.

Komentari (11)
  • To je stranka, koju financiraju banke, stranka, koja zagovara GMO, potpunu slobodu tržišta, smanjenje radničkih prava, privatizaciju i rasprodaju svih preostalih nacionalnih resursa, outsorcing... Ukoliko ste bankar ili korporativni manager, to je stranka za vas.

    11. 5. 2019,   15:43
  • Koliko sam pratio sve ove godine predstavnike stranke "Pametno" u gradskom vijeću grada Splita, oni su uvijek protiv. I uvijek pričaju o nekim strategijama. Nikad nisu podržali ništa pametno ni konstruktivno. Jedino u čemu su uvijek uporni, to je riječ "pametno". Imali su slogan: "pametni ljudi za pametan grad" Pa su se nazvali stranka "Pametno" Naš narod bi rekao : "Koga svrbi, taj se češe." Pametan čovjek NIKAD za sebe ne smije reći da je pametan. To bi valjdatrebali reći neki drugi koji ga dobro poznaju. Ali kod njih ništa nije pametno, pa nije ni to.

    11. 5. 2019,   15:06
  • Odmetnuti antikristi ljevičari...slijedi vam otrježnjenje od 0,02 posto glasova

    11. 5. 2019,   21:17