Obavijesti

News

Komentari 32

'Pametnom' strankom splitska vijećnica planira na izbore

'Pametnom' strankom splitska vijećnica planira na izbore
1

Stranka Pametno Marijane Puljak namjerava se natjecati na parlamentarnim izborima, a još su u opciji koalicije s čelnicima Metkovića, Omiša i Primoštena

VIDEO

Građanska inicijativa "Za pametne ljude i pametan grad" nezavisne splitske vijećnice Marijane Puljak prerasla je u političku stranku "Pametno". Tijekom dvije godine djelovanja u Gradskom vijeću Splita, Puljak se pokazala žestokim oponentom aktualne vlasti koju predvodi Ivo Baldasar (SDP), posebice oko dodjele koncesije nad Turističkom palačom na Rivi, a oni su joj često zamjerali na "pametnom" imenu inicijative smatrajući da njime omalovažava pamet drugih vijećnika.

Kako bilo, stranka Pametno namjerava se natjecati na predstojećim parlamentarnim izborima,  a još su u opciji koalicije s gradonačelnicima Božom Petrovom iz Metkovićam te Ivanom Kovačićem iz Omiša.

- Želimo živjeti u europskoj Hrvatskoj, u zemlji kojom će upravljati novi ljudi, stručni i sposobni, nikako podobni. Želimo gledati u budućnost i stvarati zemlju koja će se temeljiti na znanju, struci i radu. Umjesto da se bavimo prošlošću, nama je važno gdje smo danas i gdje ćemo biti 2031. godine. U našoj viziji Hrvatske ne postojim „ja i moje“ već „mi i naše“. Borit ćemo se za interes građana jer je naše poimanje politike rad za opće dobro. S ovim načelima namjeravamo izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Sigurni smo kako će građani Hrvatske prepoznati naš program i drugačiju politiku i kako smo svi zajedno spremni za velike promjene – poručili su iz stranke Pametno.

Za predsjednicu izabrana je Marijana Puljak, a predsjedništvo okuplja čak osam profesoraU svibnju su Puljak napustile dvije gradske vijećnice Daša Dragnić i Danira Matošić, te nastavile djelovati u Gradskom vijeću ne vrativši mandat inicijativi "Za pametne ljude i pametan grad“. Navodno su otišle zbog prevelikog utjecaja Marijaninog supruga, splitskog znanstvenika Ivice Puljka koji je imenovan tajnikom u subotu osnovane stranke. 

- I dalje nema objašnjenja zbog čega su napustile inicijativu, no, mislim da će se vrlo brzo vidjeti o čemu je riječ kroz njihovo djelovanje na predstojećim sjednicama Gradskog vijeća. Građanska inicijativa „Za pametne ljude i pametan grad“ nastavit će svoj rad kao građanski forum stranke Pametno u koji će se moći uključiti i osobe koje nisu članovi stranke te nastaviti aktivnosti na ostvarenju programa Pametnog grada Splita, za kojeg smo dobili povjerenje građana – dodala je Puljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca