Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spriječili pokolj? S mačetom u ruci uzviknuo: 'Allahu Akbar!'

None Foto: Philippe Wojazer/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 2

Francuski vojnik zapucao je na čovjeka koji je nosio "sumnjivi kovčeg" i s njim pokušao ući u čuveni muzej Louvre. Muškarac ga je napao mačetom i vikao "Allahu Akbar"...

Francuski vojnik zapucao je u petak ujutro na čovjeka koji je nosio "sumnjivi kovčeg" i s njim pokušao ući u čuveni muzej Louvre. Vojnik je posumnjao da muškarac u aktovki nosi bombu, a u muzej se želio probiti kroz podrumsku trgovinu, javio je AFP.

- Nasrnuo je na vojnika koji čuva Louvre. Htio ga je ozlijediti i ući unutra, izjavio je jedan policijski dužnosnik 

Muškarac je vojnika napao mačetom uzvikujući "Allahu Akbar" nakon čega je vojnik u njega zapucao i teško ga ozlijedio. Ispalio je pet metaka. Šef pariške policije je navodi da je vojnik lakše ranjen u napadu te da u napadačevoj torbi nije pronađen eksploziv.

Francusko Ministarstvo unutarnjih poslova priopčilo je da je u tijeku velika sigurnosna akcija u Louvreu i obližnjem trgovačkom centru. Ministar je najnoviji incident opisao kao "ozbiljan".

Muzej je zatvoren, a posjetitelji koji su bili unutra u vrijeme incidenta tamo su i zadržani.

Komentari (172)
  • 'Bem ti Francuze. Ispred muzeja postavili naoružanog vojnika umjesto nekoga iz centra za mirovne studije, babe, halter ili zorana pusića.

    3. 2. 2017,   11:08
  • rokaj po migrantima nemožeš pogriješiti

    3. 2. 2017,   10:47
  • čudno , mi pomislili da je MIR S VAMA vikao ;)))))

    3. 2. 2017,   11:24