Obavijesti

News

Komentari 131

Panika u SAD-u: Najveća brana popušta, voda će sve potopiti?

Panika u SAD-u: Najveća brana popušta, voda će sve potopiti?
4

Naređena je hitna evakuacija područja nizvodno od brane Oroville, izvijestio je oblasni šerif putem društvenih mreža, naglasivši više puta kako nije riječ o vježbi...

VIDEO

Stanovništvu nizvodno od najviše brane u SAD-u u blizini grada Orovillea u Sjevernoj Kaliforniji naređena je hitna evakuacija nakon što su vlasti izvijestile da bi brana mogla popustiti zbog pukotina koje su se otvorile od silnog pritiska vode što se nakupila nakon obilnih padalina. Riječ je o 188.000 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

"Naređena je hitna evakuacija područja nizvodno od brane", izvijestio je oblasni šerif putem društvenih mreža, naglasivši više puta kako nije riječ o vježbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kalifornijski Zavod za vodne resurse objavio je na Twitteru u nedjelju oko 16.30 (ponedjeljak 00.30 GMT) kako se predviđa da će brana popustiti u sljedećih nekoliko sati.

Inženjeri su još u četvrtak počeli ispuštati vodu iz akumulacijskog jezera uzvodno od brane, primijetivši da joj nedostaju veliki komadi betona. 

Proglašavaju elementarnu nepogodu

Razina vode u petak je bila manje od dva metra od vrha brane, a porasla je zbog jake kiša i snijega koji su uslijedili nakon nekoliko godina teške suše u Kaliforniji.

Kalifornijski guverner Jerry Brown je zbog poplava i klizanja tla od Savezne službe za izvanredna stanja zatražio proglašenje elementarne nepogode. 

Brana kod Orovillea, grada s oko 16 i pol tisuća stanovnika, visoka je 230 metara, a građena je od 1962. do 1968. godine i najviša je brana u SAD-u. Od glasovite Hooverove brane više je za 12 metara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a