Obavijesti

News

Komentari 102

Panika u Topolovcu: Učenik je u školu upao s puškom i prijetio

Panika u Topolovcu: Učenik je u školu upao s puškom i prijetio
2

U Osnovnoj školi Topolovac potvrdili su nam da je prijepodne kod njih bio incident ne navodeći detalje. Kako neslužbeno doznajemo, bivši učenik (15) došao je sa zračnom puškom i razrjeđivačem...

VIDEO

Učenicima i profesorima u područnoj Osnovnoj školi Topolovac kraj Siska od straha su se odsjekle noge kad su u ponedjeljak oko 11 sati na hodniku škole ugledali sumještanina i bivšeg učenika (16). Držeći u ruci dvije boce razrjeđivača i zračnu pušku, prijetio je da će sve pobiti. Razrjeđivačem je potom polio obuću i pokušao je zapaliti.

Nasreću, netko je već prije obavijestio policiju, koja je vrlo brzo stigla i savladala mladića.

- Nije bilo pucnjave niti ozlijeđenih. Možemo potvrditi da je oko 11 sati u prostorijama Osnovne škole u Topolovcu došlo do incidenta i da je počinitelj maloljetnik. Prepratili smo ga na kriminalističko istraživanje u sisačku policiju kako bismo rasvijetlili čitav slučaj. Zbog zaštite njegovih prava u ovom trenutku ništa drugo ne možemo reći, osim da ćemo, nakon što utvrdimo sve okolnosti, obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Sisku - rekli su nam u sisačkoj policiji. Ravnateljica škole Mirela Maričević nije željela komentirati slučaj, a svaki od mještana u selu ima svoju teoriju. Jedni kažu da je mladić prvo zapalio svoju kuću pa potom išao raditi dar-mar po školi, dok drugi tvrde da svoj dom nije zapalio.

Hini je neslužbeno je potvrđeno da je mladić najprije zapalio obiteljsku kuću, a zatim je rekao kako ide u školu. Nakon što su mještani pozvali vatrogasce, koji su ugasili požar u kući, o tome i namjeri maloljetnika obavijestili su policiju, koja je brzo reagirala i spriječila tragediju.  Navode svjedoka u sisačkoj policiji nisu opovrgnuli, a radi zaštite identiteta maloljetnika i postupka, nisu mogli govoriti ni o njegovu psihičkom stanju.

 U kratkom priopćenju iz sisačko-moslavačke Policijske uprave samo je navedeno da "policijski službenici provode intenzivna kriminalistička istraživanja" kako bi rasvijetlili taj događaj te da poduzimaju mjere kazneno-pravne zaštite maloljetnika, a nakon što utvrde sve okolnosti, obavijestit će Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Sisku. 

topolovac

- Iza škole vam je igralište na kojemu se skuplja mladež, piju i puše, a neki znaju i razbijati. I on je tamo bio s njima - rekao nam je jedan od mještana.

Kako saznajemo, ravnateljica je roditelje učenika koji pohađaju tu školu danas pozvala na sastanak. Inicidenata u školama iz godine u godinu sve je više. Lani ih je zabilježeno 200-tinjak, a prijetnji pištoljima osnovaca već je bilo. U listopadu 2005. godine učenik zagrebačke Osnovne škole u Gračanima pred učenicima je mahao pištoljem i vikao: “Vidite li koliko vas malo dijeli od smrti!”. Učeniku koji je tad pohađao osmi razred pištolj je uz pomoć kolega oduzela razrednica. Plinskim pištoljem je u travnju 2007. mahao i 14-godišnji učenik iz Krapinsko-zagorske županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.