Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Panika zbog aviona: Zatvorili su Bijelu kuću i Capitol Hill...

None Foto: 4

Ispalo je da manji avion nije mogao uspostaviti kontakt sa kontrolorima leta pa je odmah oglašena uzbuna. Amerikanci su podigli razinu sigurnosti nakon terorističkih napada 11. rujna

Nakon što je u utorak u zračni prostor Washingtona ušao avion s kojim nisu mogli komunicirati, Bijela kuća, rezidencija predsjednika Donalda Trumpa i njegove obitelji, bila je zatvorena iz sigurnosnih razloga.

Isto tako, Capitol Hill, gdje se nalaze neke od najvažnijih državnih i kulturnih institucija SAD-a, Kongres koji zasjeda u palači Capitol, Kongresna knjižnica i Vrhovni sud, bio je evakuiran zbog straha od terorističkih napada.

VIDEO

Amerikanci su digli avione koji su išli presresti avion s kojim se nije moglo komunicirati. Nakon otprilike pola sata, uzbuna je prestala. Novinari koji su se u vrijeme zatvaranja Bijele kuće našli u njoj, bili su zatvoreni u sobu za sastanke, a policija je raščistila okolne ulice.

Ispalo je da manji avion nije mogao uspostaviti kontakt sa kontrolorima leta pa je odmah oglašena uzbuna. Amerikanci su podigli razinu sigurnosti nakon terorističkih napada 11. rujna pa je i prostor zabrane leta iznad Bijele kuće povećan.

Komentari (2)