Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pankretić: Ljubomorni su u HDZ-u jer tamo ništa ne rade

None Foto: Marko Prpić/Pixsell 2

Pankretić je iznenađen optužbama HDZ-a. Nije ih očekivao jer mu je HSS korektan partner. Smatra da je ovaj čin Martine Dalić, zapravo pokazatelj ljubomore i očaja HDZ-a

Božidar Pankretić i HSS u 7. izbornoj jedinici vode neprincipijelnu i nekorektnu kampanju, jer projekte Vlade zloupotrebljavaju i biračima predstavljaju kao zasluge HSS-a, odnosno Pankretić kao svoj osobni uspjeh. Tako nešto još nismo vidjeli - kazala je Martina Dalić, prva na listi HDZ-a u istoj izbornoj jedinici.

Već neko vrijeme, kažu HDZ-ovci, promatraju nepoštenu igru ministra u svojoj vladi, ali sada više ne mogu šutjeti, jer neke su stvari prevršile svaku mjeru. Posljednje što ih je šokiralo su predizborni letci HSS-a koje stranka dijeli biračima.

- Na njima su fotografije HDZ-ovih načelnika i dužnosnika, bez da su oni znali da će im se slike pojaviti na letcima HSS-a. Pankretić se s njima rukuje i kao osobni uspjeh prikazuje ulaganja i projekte Vlade u konkretnoj sredini. Osim toga, u letcima su i neki krivi podaci, stoga i manipulira građanima, ali i navodi projekte koji nemaju veze s HSS-om - dodaje Dalić.

Na donedavnog stranačkog kolegu ljutit je i karlovački župan Ivan Vučić koji je na svoju adresu, ali kao lovac, također dobio promidžbeni letak koji potpisuje Pankretić, a sa zaglavljem HSS-a, u kojem stoji što je sve on kao ministar u zadnjih nekoliko godina napravio za lovce.

– Time se, uostalom, krši i Zakon o zaštiti osobnih podataka jer takve su letke sigurno na privatne adrese dobili i brojni drugi lovci – kaže župan. Prognani i izbjegli u Karlovačkoj županiji dobili su na osobne adrese sličan letak u kojima piše što su sve za njih napravili Pankretić i HSS. No, kažu u HDZ-u, riječ je o stambenom zbrinjavanju na koje prognani i izbjegli imaju pravo po zakonu.

– Zbog svega toga, razmišljamo o tome da HSS i Pankretića prijavimo DIP-u i Agenciji za zaštitu podataka – kazala je M. Dalić.

Pankretić: Pokušavaju spasiti što se spasiti da

Božidar Pankretić kazao je da je iznenađen optužbama HDZ-a. Nije ih očekivao jer mu je HSS korektan partner.

– Smatram da je ovaj čin Martine Dalić, zapravo pokazatelj ljubomore i očaja HDZ-a jer, za razliku od mene, Martina Dalić nije puno obilazila ovu izbornu jedinicu niti Karlovačku županiju, niti je išta napravila ili lobirala za projekte u ovoj sredini. Osim toga, pomrsili smo im račune, jer posljednje ankete pokazuju da ćemo u 7. izbornoj jedinici osvojiti dva mandata, a kako HDZ nije baš puno ovdje radio, na ovaj način, lažnim optužbama, pokušavaju spasiti što se spasiti da - kazao je Pankretić.

Dodao je da se ne boji mogućeg prijavljivanja DIP-u ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

- HDZ je baš prava stranka koja može nekoga prijavljivati za bilo što. Ti koji su to rekli i nisu pravi HDZ-ovci, a ove optužbe najbolje će prepoznati birači koji će im, zbog ovakvog ‘noža u leđa’ koji su zabili poštenom koalicijskom partneru, okrenuti leđa. Istina je da stranka na adrese ljudi šalje promidžbene letke, ali to rade sve stranke, ne vidim gdje je tu problem. Što se tiče stambenog zbrinjavanja prognanika i dodjeljivanja kuća, šest je godina HDZ imao vremena, prije mog ulaska u Vladu, da takav zakon usvoji. No, zakon sam osobno predložio Saboru i on je usvojen. Stoga ne vidim zašto se ne bih pohvalio nečime što sam napravio - dodao je Pankretić.

Kazao je i da je očekivao da će HDZ napadati Kukuriku koaliciju zbog činjenice da je na listi za 7. izbornu jedinicu Slavko Linić, ali ne i njih.

Karlovačka dogradonačelnica iz redova HSS-a Marina Kolaković, kazala je kako je suradnja HSS-a i HDZ-a u Karlovcu odlična i kako se sve odluke donose na dobrobit građana. No, HSS-ov dožupan Ivan Banjavčić, čiji se šef HDZ-ov župan Ivan Vučić, obrušio na HSS-ovce, kaže da su obje stranke do sada dobro surađivale u vođenju Županije.

– Ne znam kojom se žestinom župan obrušio na HSS jer nisam bio prisutan na tiskovnoj gdje su optužbe pale, ali mislim da njegov nastup nije bio dragovoljan već da se priči i reakciji Martine Dalić priklonio kao stranački čelnik kako bi poruka bila što snažnija – kazao je Banjavčić.

Komentari (15)
  • Da si Pankretiću samo dijelom mudar kao tvoj otac nebi dozvolio da sve ove godine služiš kao jezičac na vagi. I baš mi je drago da su te odbacili kao iz katapulta. Fiiijuuuuuuu ....

    29. 11. 2011,   17:54
  • A kako ste se donedavno obožavali!

    29. 11. 2011,   17:10
  • Da imaš i djelić morala od oca nebi se tako jadno ponašao,uostalom još bi po bregima kravicu pasal da te stari nije ubacio u politiku.Sram te bilo,što si ti uradio,ništa i opet NIŠTA!!!!!

    29. 11. 2011,   17:58