Obavijesti

News

Komentari 63

Pao El Chapo: Uhitili poznatog kralja droge i kopača tunela

Pao El Chapo: Uhitili poznatog kralja droge i kopača tunela
4

Meksičke vlasti uhitile su jednog od najpoznatijih narkobosova Joaquina "El Chapa" Guzmana. Tu je informaciju na Twitteru potvrdio meksički predsjednik

VIDEO

Meksičke vlasti uhitile su jednog od najpoznatijih narkobosova Joaquina "El Chapa" Guzmana. Tu je informaciju na svom Twitteru potvrdio meksički predsjednik Enrique Pena Nieto.

POGLEDAJTE VIDEO: Uhvaćen 'El Chapo' Guzman

Pokretanje videa...

24sata Video 00:26

Kako javlja NBC News , operaciju uhićenja izvela je Meksička mornarica koja se smatra manje korumpiranom u odnosu na vojsku i policiju pa uglavnom i vodi operacije protiv narko kartela.

Podsjetimo, El Chapo je po drugi put iz zatvora Atiplano  pobjegao 12. srpnja. Nakon bijega vlasti su otkrile tunel od 1,5 kilometara koji je narkobos iskopao kako bi pobjegao iz strogo čuvanog zatvora. El Chapo je doslovce nestao kroz rupu u svojoj zatvorskoj kupaonici. Tunel je imao ventilaciju i stepenice , a pronađen je i motocikl koji je korišten za uklanjanje blata nastalog prilikom kopanja.

Bijeg je za meksičke vlasti bio velika sramota jer već su bili upoznati s činjenicom da je upravo El Chapova organizacija najzaslužnija za kopanje krijumčarskih tunela ispod meksičko-američke granice. Nakon tog filmskog bijega, 23 djelatnika zatvora uhićena su pod sumnjom da su narkobosu pružali pomoć.

Iz istog zatvora El Chapo je  prvi put pobjegao 2001. godine i to skrivajući se u košari za rublje . U zatvor je vraćen tek u veljači 2014. nakon što su ga uspjeli locirati u jednom meksičkom ljetovalištu.

Američka agencija za borbu protiv droge (DEA) izrazila je "iznimno zadovoljstvo" Guzmanovim uhićenjem i čestitala meksičkim vlastima:

- DEA je iznimno zadovoljna uhićenjem Chapa Guzmana. Čestitamo meksičkoj vladi i pozdravljamo hrabrost koja je bila potrebna za ovo uhićenje - stoji u poruci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca