Obavijesti

News

Komentari 8

Pao helikopter: Guvernerka, njen suprug i piloti poginuli

Pao helikopter: Guvernerka, njen suprug i piloti poginuli
1

Martha Erika Alonso na svoju je poziciju prisegnula ranije ovog mjeseca, a uz nju je u helikopteru bio i njen suprug te još troje ljudi, između kojih i dva pilota. Svi su poginuli.

VIDEO

Meksiko je na Badnjak potresla vijest o padu helikoptera i smrti petero ljudi. Poginula su dva pilota, meksička guvernerka Martha Erika Alonso, njen suprug Sen Rafael Moreno Valle, inače senator, te treći, zasad anonimni suputnik. 

Nakon što je proveden prvi dio očevida, vlasti su objavile da je helikopter zakazao od još nepoznatog kvara. Otvorena je istraga, piše BBC.  

Alonso je na poziciju guvernerke Puebla prisegnula 14. prosinca, a njen suprug na toj je poziciji bio od 2011. do 2017. godine. 

Inače, helikopter modela 'Augusta' samo deset minuta nakon polijetanja je izgubio kontakt sa zračnom kontrolom, a kratko nakon toga se i srušio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Forensic technicians and rescue personnel stand at the scene where the helicopter transporting Martha Erika Alonso, governor of the state of Puebla, and his husband Senator Rafel Moreno Valle crashed, in Coronango

- U ovom trenutku nema dokaza koji bi nas naveli na zaključak da uzrok nije povezan s funkcioniranjem helikoptera, rekao je jedan od istražitelja novinarima. 

Predsjednika Meksika Andres Manuel na Twitteru je izrazio sućut obitelji te najavio pokretanje detaljne istrage s obzirom da padovi helikoptera u kojima su političari u Meksiku nisu rijetkost. 

Godine 2011. tako je poginuo i ministar unutarnjih poslova Blake Mora, a ranije ove godine poginulo je 13 ljudi nakon što je na njih pao helikopter ministra koji je na kraju preživio. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a