Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pao helikopter: Guvernerka, njen suprug i piloti poginuli

None Foto: IMELDA MEDINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Martha Erika Alonso na svoju je poziciju prisegnula ranije ovog mjeseca, a uz nju je u helikopteru bio i njen suprug te još troje ljudi, između kojih i dva pilota. Svi su poginuli.

Meksiko je na Badnjak potresla vijest o padu helikoptera i smrti petero ljudi. Poginula su dva pilota, meksička guvernerka Martha Erika Alonso, njen suprug Sen Rafael Moreno Valle, inače senator, te treći, zasad anonimni suputnik. 

Nakon što je proveden prvi dio očevida, vlasti su objavile da je helikopter zakazao od još nepoznatog kvara. Otvorena je istraga, piše BBC.  

Alonso je na poziciju guvernerke Puebla prisegnula 14. prosinca, a njen suprug na toj je poziciji bio od 2011. do 2017. godine. 

Inače, helikopter modela 'Augusta' samo deset minuta nakon polijetanja je izgubio kontakt sa zračnom kontrolom, a kratko nakon toga se i srušio. 

Forensic technicians and rescue personnel stand at the scene where the helicopter transporting Martha Erika Alonso, governor of the state of Puebla, and his husband Senator Rafel Moreno Valle crashed, in Coronango | Autor: IMELDA MEDINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: IMELDA MEDINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- U ovom trenutku nema dokaza koji bi nas naveli na zaključak da uzrok nije povezan s funkcioniranjem helikoptera, rekao je jedan od istražitelja novinarima. 

Predsjednika Meksika Andres Manuel na Twitteru je izrazio sućut obitelji te najavio pokretanje detaljne istrage s obzirom da padovi helikoptera u kojima su političari u Meksiku nisu rijetkost. 

Godine 2011. tako je poginuo i ministar unutarnjih poslova Blake Mora, a ranije ove godine poginulo je 13 ljudi nakon što je na njih pao helikopter ministra koji je na kraju preživio. 

 

Komentari (8)
  • majstoru ostala dva šerafa viška nakon remonta..

    25. 12. 2018,   13:01
  • Što kod nas ne padne jedan takav

    25. 12. 2018,   13:36
  • Helikpoteri su opasni.

    25. 12. 2018,   13:11