Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pao je kabel žičare: Nekoliko radnika ozlijeđeno u Švicarskoj

Peter Reinle, šef marketinga kompanije Bergbahnen Engelberg Truebse Titlis Bet AG, rekao je za Reuters kako se uzrok nesreće istražuje

Nekoliko ljudi ozlijeđeno je u nesreći u švicarskom planinskom odmaralištu Titlis Engelber u srijedu tijekom radova na održavanja žičare, rekao je glasnogovornik odmarališta.

Nitko od turista nije ozlijeđen u toj nesreći u kantonu Obwalden, koji se nalazi u središtu Švicarske, dodao je glasnogovornik. Točan broj ozlijeđenih i njihovo stanje nisu zasad poznati.

Peter Reinle, šef marketinga kompanije Bergbahnen Engelberg Truebse Titlis Bet AG, rekao je za Reuters kako se uzrok nesreće istražuje.

Švicarske novine Blick, citirajući jednog od izvođača radova, javljaju kako su petorica radnika ozbiljno ozlijeđena nakon što je puknuo i na njih pao pomoćni kabel žičare, koji su koristili za popravak glavnog kabla.

Spasioci s helikopterima raspoređeni su na mjesto nesreće, koje se nalazi 35 kilometara južno od Luzerna.

Žičare kompanije Titlis, uključujući i rotirajuću gondolu, podižu ljude na više od 3000 metara nadmorske visine.

Iako je sezona skijanja sada završena, neke Titlisove žičare rade tijekom cijele godine jer regija se ne oslanja samo na zimski već i na ljetni turizam kada dolaze stotine tisuća turista.

Komentiraj, znaš da želiš!