Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pao lanac svodnika: Prevozili žene iz Hrvatske u Njemačku

Trojac je uhićen u veljači ove godine u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih uprava i Ravnateljstva policije, a dvije od tri mlade djevojke koje su iskorištavali za prostituciju su zatrudnjele

Dvojica muškaraca i jedna žena optuženi su da su u Njemačkoj organizirali lanac prostitucije, tako što su ženske osobe upućivali u hotele i apartmane u Njemačkoj gdje su pružale seksualne usluge, a tamo su im nametnuli svoje uvjete rada suprotno dogovoru te ih seksualno i financijski iskorištavali.

Na stranicama DORH-a u petak je objavljeno da je zbog kaznenog djela prostitucije splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv 37-godišnjaka iz Kaštela te 35-godišnjaka i 42-godišnjakinje iz Zagreba.
 
Tereti ih se da su od 2016. do 31. siječnja ove godine ženske osobe iz Hrvatske prevozili na pružanje ilegalnih seksualnih usluga u hotelima i apartmanima na području Njemačke, davajući im lažne informacije o uvjetima pod kojima su trebale pružati te usluge, kao i o podjeli novčane dobiti.
 
Nakon što su žene stigle u Njemačku nametnuli su im svoje uvjete rada te su ih seksualno i financijski iskorištavali, kreirajući oglase na internetskim stranicama gdje su naveli kontakt na koji su se oni sami javljali i dogovarali sa zainteresiranim klijentima vrijeme, mjesto i cijenu pružanja seksualnih usluga. Prema njihovim uputama žrtva je od klijenata naplaćivala dogovorene novčane iznose.
 
Optuženi su da su na taj način stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.960 eura koje su podijelili, te još neutvrđeni novčani iznos.
 
 Dvojac iz Zagreba optužen je i da su od listopada 2015. do svibnja 2017. na isti način organizirali lanac prostitucije u Njemačkoj, 'zaradivši' najmanje 6.000 eura koje su podijelili, te još neutvrđen novčani iznos.
 
Prvooptuženog iz Kaštela optužnica tereti da je tijekom prosinca 2016. stupio u kontakt sa ženskom osobom i ponudio joj posao u vidu pružanja seksualnih usluga za novčanu naknadu na području Njemačke. Cijena seksualne usluge iznosila je sto eura po klijentu, a prvookrivljenik je od te zarade uzimao 20 posto na ime pružanja zaštite i organizacije. Kad je optuženi od zatražio njene fotografije za izradu profila za oglašavanje, ona je odbila tu ponudu.
 
Trojac je uhićen u veljači ove godine u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih uprava i Ravnateljstva policije, a dvije od tri mlade djevojke koje su iskorištavali za prostituciju su zatrudnjele.

Komentari (10)
  • Legalizacija je jedino rješenje da se svodnicima stane na kraj. Od kad je ljudi prostitucija je postojala, neće ju ukinuti nikakve kazne. Legalizacijom bi bar ta djelatnost bila pod nadzorom i naravno porezom.

    9. 11. 2018,   12:22
  • Stekli 1960 Eura ? Pa to su bili gladni i bosi u Njemackoj sa tolikom kolicinom novaca ! Dajte molim vas ne pisite gluposti barem ne ljudima koji se u zivotu makli negdje van iz ove zabokrecine balkanske

    9. 11. 2018,   12:18
  • Pa kurvanluk je u D i A legalan!! Svi Laufhausi i manji bordeli imaju na svojim stranicama otvorene oglase da se djevojke jave ako hoce radit!! Ove nase cure su glupace ako se javljaju nekim krimosima sa strane, pa dobe po onoj stvari i ostanu bez love!!

    9. 11. 2018,   13:46