Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nestao kraj Vrsara: Glavom udario u jet ski pa pao u more

None Foto: Ivan Grgat 11

Prema neslužbenim informacijama i pisanju lokalnih medija, radi se o slovenskom državljaninu, gostu kampa Valkanela, koji je upravljao jet skijem

Pripadnici pomorske policije, Lučke kapetanije, ronioci i vatrogasci tragaju za muškarcem koji je u četvrtak oko 18 sati nestao u moru između Funtane i Vrsara uslijed pada s jet skija, potvrdila je u četvrtak policija. 

"Policija je dojavu o ovoj nesreći zaprimila u 18,20 sati i odmah je pokrenuta potraga za muškarcem. Nažalost, još uvijek nestala osoba nije pronađena" - istaknula je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač dodavši kako se nesreća dogodila u blizini autokampa Valkanela.  

Foto: Ivan Grgat

Prema neslužbenim informacijama i pisanju lokalnih medija, radi se o slovenskom državljaninu, gostu kampa Valkanela, koji je upravljao jet skijem i vukao za sobom još jednu osobu u gumenom prstenu. Ispred njih se navodno nalazio još jedan gliser koji je vozeći  ispred njih radio jet skiju valove, vjerojatno da im vožnja bude zanimljivija. U jednom trenutku je slovenski državljanin, vozač jet skija, uslijed valova udario glavom u jet ski kojim je upravljao i pao u more.

Foto: Ivan Grgat

Mnogobrojni gosti autokampa Valkanela kraj Funtane, nijemo su sa obale promatrali akciju potrage za nesretnim vozačem jet skia. Na moru je bilo više brodica policije i Lučke kapetanije, a na kopnu pripadnici JVP Poreča i mnogobrojna policijska vozila.

Kako saznajemo, brodski je sonar na dubini od 13 metara dva puta uočio siluetu slične veličini čovjeka, no kada su ronioci u dva navrata tamo zaronili ništa nisu našli. Morske struju su u tom djelu veoma jake, a kako je pao mrak, potraga je obustavljena za jutro.

Jet ski dotegljen je u marinu autokampa i privezan na jedan od molova bez svjetla i pod stalnom prismotrom policije. Na volanu je bio prsluk kojeg izgleda unesrećeni nije nosio.

Foto: Ivan Grgat

Gosti u kampu imali su više verzija samog događaja, pa će na kraju ipak policija i nadležni iz Lučke kapetanije morati otkriti sve detalje.

Potraga će se nastaviti ujutro.

 

Komentari (20)
  • čovjek pustio više para u tvojoj državi,...nego češ ti ikad zaradit....nemaš za more,...a imaš vremena za gluposti....jao bože sačuvaj

    27. 7. 2019,   18:40
  • Kad već imiđ narušava prsluk na napuhavanje, onda barem kratko neoprensko odijelo za ronjenje ili surfanje, nema šanse potonuti u njemu.

    26. 7. 2019,   07:38
  • ono kad imaš lovu za plovilo, a nemaš za prsluk.

    25. 7. 2019,   21:47