Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pao sa 20 metara visine na gradilištu klinike u Zagrebu

None Foto: 24sata 5

Nenad Skomrak (30) stradao je jutros u 9.45 sati kad je pao s dvadeset metara visine na gradilištu Instituta za tumore na Ilici u Zagrebu

Nenad Skomrak (30) došao je u utorak kao i svakog jutra na gradilište. Izašao je iz kombija s ostalim radnicima te se u sedam sati prihvatio dovršetka novog dijela Klinike za tumore u Zagrebu. Tri sata kasnije beživotno je ležao u podnožju građevine, pokriven crnim najlonom.
- Čuli smo vrisak. Trenutak kasnije bio je mrtav - tiho pričaju kolege limari s kojima je radio. Nenad je oko deset sati pao sa skele, s vrha zgrade visoke 20-tak metara. Preminuo je odmah. - Pao je prilikom postavljanja krovnog žljeba na sjevernom dijelu zgrade. Još istražujemo zašto je pao. Deset godina je radio kao limar kod našeg podizvođača radova, u poduzeću Obnova d.o.o. Bio je pouzdan i kvalitetan radnik. - objašnjava Danko Deban, glasnogovornik Ingre, glavnog izvođača radova na produžetku Klinike. Taksisti koji svakodnevno dežuraju pred Klinikom i promatraju radnike na gradilištu misle da je nesretni mladić skliznuo s drvene skele jer je bila mokra. Građevinarci ostalih Ingrinih podizvođača mirno su dovršavali radove na zgradi. Nisu marili što tijelo prekriveno najlonom još leži u podnožju.

Komentari (1)
  • toliko o sigurnosti na radu!

    11. 12. 2007,   17:52