Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Avion je umalo pao na ljude: Poginuli pilot i njegov prijatelj

None Foto: Robert Anić/PIXSELL 12

Sportski zrakoplov srušio se na aeromitingu koji se u nedjelju održavao u mjestu Zvekovac kod Vrbovca. Pilot je bio iskusan, a okolnosti nesreće još se utvrđuju

Na aeromitingu u Zvekovcu kod Vrbovca, u nedjelju oko 16.30 sati, pao je sportski avion tipa RV-7 . Obje osobe koje su se u njemu nalazile smrtno su stradale .

Nesreća se dogodila tijekom pokaznog leta održanog u sklopu Dana otvorenih vrata Aerokluba Dubrava, a avion je pao u blizini piste kraj koje su stajali ljudi. Da se srušio 200 metara dalje, vjerojatno bi pao na ljude i bilo bi još žrtava.

Iako se uzrok nesreće još utvrđuje, prve informacije govore da je avion vjerojatno izgubio uzgon jer je letio prenisko . Druge pak informacije govore kako mu je otkazao motor .

Pilot koji je upravljao zrakoplovom bio je vrlo iskusan , a s njim je u avionu bio njegov prijatelj.

- Riječ je o malom sportskom zrakoplovu kojim je upravljao 59-godišnji pilot V. M., a kraj njega je bio 36-godišnji putnik K. M. Inače, zrakoplov je sastavljen iz dijelova više zrakoplova i u vlasništvu je pilota. J oš se ne zna uzrok nesreće, ali ne isključujemo ni jednu mogućnost pa niti grešku pilota - rekao je Dražen Diklić, županijski državni odvjetnik iz Velike Gorice.

On je naglasio i kako očevid još traje i kako bi utvrđivanje uzroka nesreće moglo potrajati i do nekoliko dana .

Pogledajte video nesreće koji je snimio naš čitatelj:

O nesreći svjedoče i stanovnici:

- Začuo sam jak udarac - rekao je jedan od očevidaca nesreće iz susjednog mjesta Paruževac.

Na aeromitingu koji se održavao u povodu Dana općine bilo je nekoliko stotina ljudi.

Policija je na terenu i obavlja očevid. Iz Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, čiji su djelatnici također na terenu, najavili su da će izdati priopćenje za javnost po završetku očevida.

Ovo nije prva nesreća u Zvekovcu . Na istom mjestu 2011. poginuli su pilot  Vladimir Bodiš i Marijan Lovrić koji su letjeli u lakoj letjelici koja je tada bila na probnom letu.

Komentari (166)
  • Pilot je bio jako dobar i odgovoran čovjek, nikakav kvazi vozač aviona nego ozbiljan i iskusan PILOT, sto se dogodilo možemo samo pretpostavljati i nagađati ali taj čovjek se nije igrao ni sa svojim a kamoli životima drugih ljudi. Zato ne pisite svašta. Počivao u miru.

    7. 6. 2015,   18:49
  • Ivanić-grad tuguje....jučer vidiš čovjeka, sretnog, danas ga više nema..žalosno..RIP

    8. 6. 2015,   00:02
  • 24 su znali da da su poginuli prije nego su pali

    7. 6. 2015,   18:31