Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pao u more dok je vozio jet ski u Istri: Turist doživio infarkt?

None Foto: Ivan Grgat/24sata 24

Prema prvim informacijama smatralo se da je dotični udario glavom u upravljač, no kako na tom mjestu nije bilo krvi, pretpostavlja se kako je doživio infarkt

>>> Zadnje informacije...

12.15. Pogledajte video

11.45 - Iz Nacionalne središnjice za traganje na moru izvijestili su i kako je uz ovu nesreću, bio još jedan sudar jet-skia u uvali Crnika nedaleko Lopara na Rabu. U sudaru su sudjelovali N.B. (23) i T.V. (20) iz Mađarske.
Muškarac je jet-skiem započeo pretjecati drugi jet-ski, no u jednom trenutku je naglo promijenio smjer plovidbe te ulaskom u protu-kurs drugome oduzeo  pravo puta i udario u drugi jet-ski, pri čemu je u padu sa plovila zadobio ozljedu u predjelu brade i kratkotrajno izgubio svijest, dok druga sudionica nesreće nije ozlijeđena u sudaru i nije pala sa plovila u more. Ozlijeđenog muškarca helikopterom su prevezli u KBC Rijeka gdje su mu sanirali ozljede.

11.20 - Potraga za nestalih slovenskim gostom B.D. (47) nakratko je zaustavljena kako bi se svi ronioci u moru dogovorili kojim smjerom krenuti dalje, ali i kako bi napunili boce s kisikom. Jet ski stradaloga pregledala je policijska ekipa za očevid, a isto tako i nizozemski gliser koji se u trenutku pada Slovenca nalazio neposredno ispred njega na moru. Njega su vozili mladići koji su kazali kako su naišli na veći val, a onda čuli viku i vidjeli da čovjeka sa jet skia više nema. Neki su od njih odmah skočili u more, ali zbog mraka i dubine ništa nisu vidjeli.

Foto: Ministarstvo mora

----------

Već u šest sati u petak počela je opsežna potraga za slovenskim gostom autokampa Valkanela kraj Vrsara, a koji je, podsjetimo, u četvrtak pao u more dok je vozio jet ski.

Prema prvim informacijama smatralo se da je dotični udario glavom u upravljač, no kako na tom mjestu nije bilo krvi, pretpostavlja se kako je doživio infarkt. Policija, Lučka kapetanija, vatrogasci Poreča i Rovinja, sada sa više desetaka brodica pretražuju šire morsko područje, no zasad tijelo unesrećenog nisu pronašli ni oni niti brojni angažirani ronioci.

NASTAVLJAJU POTRAGU SUTRA Nestao kraj Vrsara: Glavom udario u jet ski pa pao u more

Kako nam ispričao jedan slovenski gost iz Kopra, nestalog sunarodnjaka iz Ljubljane dobro je poznavao.

- Bio je body bilder, a na more je dolazio više desetaka godina i vozio jet ski. Njegova djeca družila se skupa s mojima, da dobro sam ga poznavao - kazao nam gost suznih očiju. 

Kazao nam je da tog kobnog popodneva prvi put nije stavio prsluk.

Dok je nestali vozio jet ski, na zadnjem je sjedištu s njim tada bio i njegov malodobni sin. Dijete se prema priči svjedoka u jednome trenu okrenulo jer su jetom vukli još jednu osobu na "ufo"  balonu i tada mu je otac naprosto nestao.

- Nije vozio brzo. Mališan je počeo vrištali i onda su svi u neposrednoj blizini na brodicama shvatili da se dogodila tragedija. Svi su krenuli u potragu, pozvana je policija, vatrogasci, došli su i iz Lučke kapetanije... no potraga nije dala rezultata - kažu svjedoci.

Trenutno se istražuje područje prema Vrsaru, jer sumnja se kako je tijelo možda zbog morskih struja tamo otišlo. 

Komentari (10)
  • Dragi turisti došli ste na godišnji odmor na more shvatite da u tjedan ili dva što ste ovdje ne možete sve obići i sve isprobati što bi htjeli. Jučer gledam jedan skandinavac sa autom vuče gliser, bicikle romobile... i pitam se dali ćeš sve to isprobati u tvojih 7 dana odmora.

    26. 7. 2019,   09:57
  • Ova godina drzi rekord po broju pomorskih nesreca. Svako malo neko zaboravi podignuti rucnu pa zavrsi autom u more. Brodovi koji se parkiraju drito na plazi. Gliseri koji kose kupace. Uzas

    30. 7. 2019,   00:11
  • Koliko je bila kriva nesretna austijanka koju je pregazijo gliserom

    26. 7. 2019,   11:19