Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Papa apelira: Trebamo sigurne luke za brodove s migrantima

Papa Franjo  je u nedjelju zatražio od europskih čelnika da se prestanu svađati oko sudbine 49 ilegalnih migranata na dva  broda na Sredozemlju i osiguraju im sigurno pristanište

Papa je svojim komentarom u obraćanju desecima tisuća vjernika na Trgu Svetog Petra povodom Bogojavljenja, uskočio u diplomatski spor između Italije i Malte.

- Upućujem apel iz srca europskim čelnicima da pokažu konkretnu solidarnost s tim ljudima. Oni traže sigurno pristanište gdje se mogu iskrcati - rekao je Papa Franjo.

Pope Francis leads a mass to mark the World Day of Peace in Saint Peter's Basilica at the Vatican ZABRINUT ZBOG SITUACIJE Papa je kritizirao američke biskupe zbog zlostavljanja

Na brodu njemačke nevladine udruge Sea-Watch 3 nalaze se 32 migranta. Oni su na brod ukrcani s nesigurnih čamaca ispred libijske obale 22. prosinca, a među njima je i troje male djece i četiri tinejdžera. Na drugom brodu njemačke humanitarne organizacije, Sea-Eye, nalazi se 17 migranata pokupljenih 29. prosinca.

Prošlog je tjedna dvadesetak humanitarnih organizacija, uključujući Amnesty International i UN-ovu međunarodnu organizaciju za migracije, pozvalo Europsku uniju da ponudi pristanište za oba broda.

Pope Francis leads a mass to mark the World Day of Peace in Saint Peter's Basilica at the Vatican 'ONDA JE BOLJE NE IĆI U CRKVU' Papa poručio: Neka licemjerni kršćani radije žive kao ateisti

Zamjenik talijanskog premijera Luigi Di Maio, čelnik Pokreta 5 zvijezda, je rekao da će Italija preuzeti žene i djecu ako Malta dopusti tim brodovima da pristanu. No tome se protivi Matteo Salvini, ministar unutarnjih poslova koji vodi protuimigrantsku Legu i koji je ranije zatvorio talijanske luke za brodove koji dovoze ilegalne migrante.

Komentari (13)
  • Papa Franjo ima mjesta kod vas u Vatikanu.

    6. 1. 2019,   15:56
  • Uzmi ih ti

    6. 1. 2019,   15:17
  • Cijenim ovog Papu, zaista, ali prijatelju primi ih ti, i pokaži solidarnost..

    6. 1. 2019,   20:45