Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Papa će beatificirati 7 biskupa koje je ubio komunistički režim

None Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Papa Franjo će u nedjelju posjetiti Blaj u Transilvaniji i time zaključiti svoj trodnevni posjet Rumunjskoj. U Blaju će beatificirati sedam grkokatoličkih biskupa koje je ubio rumunjski komunistički režim.

Nakon ceremonije u Blaju i beatifikacije grkokatoličkih biskupa papa Franjo susrest će se sa predstavnicima romske manjine.

Pope Francis visits Romania | Autor: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Romi su često žrtve diskriminacije i mržnje, ne samo u Rumunjskoj, te su daleko najsiromašnija etnička skupina u srednjoj i istočnoj Europi.

Papa Franjo se kasnije u nedjelju, letom iz transilvanijskog grada Sibiua, vraća u Rim.
 

Komentari (43)
  • Zanimljivo kako ovi dezurni mirotvorci, zagovaratelji pedera, ljudskih prava, bratsva i jedinstva, kriticari navodnih ustaskih zlocina i katolicke Crkve, koji se vole nazivati antifasistima javno govore da nije pobijeno dovoljno Hrvata nakon 1945. i tijekom okupacije Hrvatske od strane partizana iducih 45 godina. Nije li to govor mrznje? Ne bi li trebalo provjeriti tko stoji iza tih nickova i poslati im DORH na vrata? Ili se pod govorom mrznje podrazumijeva samo kad izjavis da si Hrvat i volis Hrvatsku?

    2. 6. 2019,   13:37
  • Eto i rumunji kažu da su komunisti bili zločinci, samo su kod nas bili heroji.

    2. 6. 2019,   13:41
  • mislil sam da je ovo pupi iza njega, bog te neće!

    2. 6. 2019,   12:11