Obavijesti

News

Komentari 21

Papa Franjo: Postao je običaj rješavati se bolesnih plodova

Papa Franjo: Postao je običaj rješavati se bolesnih plodova
1

U prvim mjesecima trudnoće rade se pretrage kako bi se vidjelo je li dijete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je riješiti ga se, rekao je papa primajući u Vatikanu predstavnike obiteljskih udruga

VIDEO

Papa Franjo je usporedio u subotu pobačaj koji se čini u slučaju tjelesnog nedostatka ploda s eugenikom "u bijelim rukavicama" kakvu su prakticirali "nacisti", osudivši postupak kojim se "uklanja nedužne kako bi se moglo mirno živjeti".

- Htio sam reći da je postala moda, ili barem običaj, da se u prvim mjesecima trudnoće rade pretrage kako bi se vidjelo je li dijete možda bolesno ili će se roditi s nekim nedostatkom, a prvi izbor je riješiti ga se - rekao je Sveti Otac primajući u Vatikanu predstavnike obiteljskih udruga.

- U prošlom stoljeću svi su bili zgroženi onim što su radili nacisti pazeći na čistoću rase. Danas činimo istu stvar u bijelim rukavicama" - rekao je Papa rođen u Argentini.

Papa Franjo se usto zapitao: "Zašto više ne vidimo na ulici osobe patuljasta rasta? Zato što protokol mnogih liječnika kaže: Rodit će se s anomalijom, riješit ćemo ga se".

Govoreći o obitelji, Papa je primijetio da se "danas govori o raznim vrstama obitelji. Da, istina je: Postoji samo jedna riječ za obitelj, kažemo i obitelj zvijezda, životinjska obitelj".

- No obitelj, na sliku Božju, muško i žensko, samo je jedna jedina - dodao je Jorge Bergoglio.

- Obitelj je lijepa pustolovina i danas vidimo, kažem to teška srca, da se nerijetko o zasnivanju obitelji, o braku, razmišlja kao da je riječ o lutriji. Ako ide, ide, ako ne, brišemo sve i idemo ispočetka - požalio je Papa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.