Obavijesti

News

Komentari 0

Papa Franjo predvodio je Vazmeno bdjenje uoči Uskrsa

Papa Franjo predvodio je Vazmeno bdjenje uoči Uskrsa
1

Franjo, kojemu je ovo sedmi Uskrs u pontifikatu, gradio je svoju propovijed oko Biblijskih navoda o ženama koje su otišle do Isusova groba i našle ga praznog, a veliki kamen koji ga je zatvarao bio je maknut

VIDEO

Papa Franjo je predvodio Vazmeno bdjenje na Veliku subotu navečer uoči Uskrsa u bazilici sv. Petra i pozvao katolike da žive ne za prolazne stvari poput bogatstva i uspjeha nego za Boga.

Najveća crkva kršćanskog svijeta bila je tamna na početku duga obreda dok je Papa urezivao u svijeću brojke godine 2019. i prvo i posljednje slovo grčkog alfabeta Alfa i Omega koja označavaju da je Bog početak i svršetak svih stvari. 

Uskrs, najvažniji dan u liturgijskom kalendaru Crkve, slavi dan kada je Isus uskrsnuo od mrtvih. 

Franjo, kojemu je ovo sedmi Uskrs u pontifikatu, gradio je svoju propovijed oko Biblijskih navoda o ženama koje su otišle do Isusova groba i našle ga praznog, a veliki kamen koji ga je zatvarao bio je maknut. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Bog uklanja čak i najčvršće kamenje na kojem se lome naše nade i očekivanja: smrt, grijeh, strah, svjetovnost", rekao je.

"Postoji drugi kamen koji često zatvara srce: kamen grijeha. Grijeh zavodi; on obećava stvari lako i brzo, blagostanje i uspjeh, ali onda ostavlja iza sebe samo usamljenost i smrt. Grijeh očekuje život među mrtvima, smisao života u stvarima koje prolaze", rekao je.

Tijekom mise Franjo je primio u Crkvu osam preobraćenika podijelivši im krštenje i svetu potvrdu. To osmero su bili iz Albanije, Ekvadora, Indonezije i Perua.

U nedjelju na Uskrs će 82-godišnji poglavar 1,3 milijarde rimokatolika na svijetu predvoditi misu na Trgu sv. Petra i uputiti poruku Urbi et orbi (Gradu i svijetu). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a