Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Papa poručio: Neka licemjerni kršćani radije žive kao ateisti

None Foto: TONY GENTILE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 2

Papa Franjo u srijedu tijekom opće audijencije kritizirao je licemjerje vjernika poručivši onima koji ne žele istinski živjeti vjeru da radije žive kao ateisti

"Koliko često vidimo sramotu tih ljudi koji idu u crkve i tamo su svaki dan a potom žive život u mržnji drugih i ogovaranja drugih ljudi", rekao je u srijedu poglavar Katoličke Crkve tijekom opće audijencije u Vatikanu.

"Onda je bolje ne ići u Crkvu. Živi poput ateista", poručio je.

Tijekom audijencije argentinski papa, poglavar 1,3 milijarda katolika pokazao je svoju sposobnost povezivanja s običnim ljudima. Primio je pripadnike kubanskog narodnog cirkusa i smijao se s umjetnicima te držao nogometnu loptu na vrhu prsta.

Komentari (243)
  • Kod nas takvi zasjedaju u prve redove u katedralama a i crkvama, a biskupi im još stave natpis "REZERVIRANO".

    2. 1. 2019,   15:38
  • Kakav je ovo naslov? Zar covjek treba biti vjernik da bi zivio po ispravnim moralnim nacelima? Nekako mi se cini da je medju vjernicima najmanje takvih. Ovo je uvreda ateistima. Molim lijepo zadrzite si svoje ovcice pa makar bile i licemjerne, nama ne trebaju.

    2. 1. 2019,   16:13
  • A sto to znaci biti "pravi vjernik " . Visi smo mi vjernici koji ne idemo cesto u Crkvu nego oni koji vode misu. Tvoji podredeni na misama govore jedno a nakon toga skloni pedofiliji,silovanju i sl. Meni za vjeru u dragog Boga ne treba posrednik !!

    2. 1. 2019,   16:10