Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Papa se javio Kolindi dok je bio nad Hrvatskom: Poručio joj je...

None Foto: PIXSELL/REUTERS

Na preletu hrvatskog teritorija, na putu prema Bugarskoj i Makedoniji, vama kao hrvatskoj predsjednici i vašim sunarodnjacima šaljem srdačne pozdrave, moleći da vas Bog blagoslovi mirom i snagom

Prilikom preleta hrvatskog zračnog prostora na putu prema Bugarskoj, papa Franjo uputio je poruku hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. 

- Na preletu hrvatskog teritorija, na putu prema Bugarskoj i Makedoniji, vama kao hrvatskoj predsjednici i vašim sunarodnjacima šaljem srdačne pozdrave, moleći da vas Bog blagoslovi mirom i snagom. Papa Franjo, stoji u poruci predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koju je uputio papa Franjo.

POSLUŠAJTE PORUKU:

Podsjetimo, Papa je u nedjelju u posjetu Bugarskoj, a ide i u Sjevernu Makedoniju, nastavljajući time svoje istraživanje 'periferije' i 'dijalog' s pravoslavnim kršćanima.

Bugarski premijer Bojko Borisov dočekao je Svetog Oca odmah nakon dolaska u zračnu luku u Sofiji nešto prije 10 sati. U Papinu programu boravka predviđen je susret s izbjeglicama u prihvatilištu u predgrađu Sofije. Prvi dan boravka među Bugarima Franjo će završiti svetom misom koju će u Sofiji služiti za katolike, malenu zajednicu na rubu Europe koju želi poduprijeti.

U ponedjeljak će se održati međureligijski susret 'za mir' na koji neće doći predstavnici Pravoslavne crkve, ali će doći imam Sofije, rekao je vatikanski izvor. 

Papa Franjo je drugi papa koji posjećuje Bugarsku. Prvi je bio Ivan Pavao II. koji ju je pohodio 2002.

Komentari (191)
  • Uobićajena diplomatska praksa,,Činjenica da se to odmah rastrubilo na sva zvona nam govori da su hrvatski poltičari ,ako ništa drugo ,a onda pravi maheri za propagandu,samopromociju i prodaju magle naivnom i priprostom pučanstvu..

    5. 5. 2019,   13:22
  • Toliko godina maltretirala nas beogradska masinerija lazi i propagande ,nikada nismo mogli ni zamisliti da cemo stvoriti i Zagrebacku

    5. 5. 2019,   13:06
  • Tu istu poruku Papa je uputio i Vučiću,ako je preletio preko Srbije..Uobićajen diplomatski potez od kojeg Kolinda sada hoće napraviti senzaciju.

    5. 5. 2019,   13:25