Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Papa tražio oprost: Pričao sa žrtvama svećenika zlostavljača

Komentari (160)
 • Crkva je uzgajaliste pedofila a hrana su im djeca ,nije ni cudo da traze oprost ili ih premjestaju ! Niko od njih nece u zatvor niti ce maknut djecu od crkve ,to im pase i to im prolazi ,dok im se ne pusti krv i okrenu leda crkvi ,djeca ce ispastat !

  25. 8. 2018,   22:28
 • A sankcije? Oprosteno vam je. Sad u zatvor na 30 godina.

  25. 8. 2018,   21:57
  • Platit će im Vatikan odštetu, odnosno svi vjernici jer Rimokatolička crkva živi od priloga pastve.

   25. 8. 2018,   22:15
  • Ne, ne, pitanje jest, a i mene zanima šta je sa zlostavljačima. Jesu li u zatvoru, samostanu, možda u kučnom pritvoru...služe dalje...??

   25. 8. 2018,   23:06
  • Pitaj Vatikan i Papa Franju!

   25. 8. 2018,   23:10
  • Mislim, Pontifex ima svoj twitter pa mu pošalji upit! Mislim ozbiljno.

   25. 8. 2018,   23:11
  • Je fak nemam pametnijeg posla, haha, ajd, pusa i oladi malo ne isplati ti se živcirat oko stvari koje ne možeš promjenit :-))

   25. 8. 2018,   23:17
  • Bem ti, možeš ovdje satima komentirat ali ne možeš uputiti jednostavni tweet Papa Francisku: "will you make sure that clerics- proven pedophile offenders - are legally sanctioned and expelled from Church? Obviously such individuals or groups cannot be ministers of Christ?

   25. 8. 2018,   23:41
  • Ti si pitao kakve će sankcije snositi ti svećenici zlostavljači.. možda bi bilo veće koristi kada bi mu što veći broj ljudi postavio to pitanje! I što bi s Dinamom?

   26. 8. 2018,   00:23
  • Dinamo pobjedio, srećom, ukljućio sam se na vrijeme u raspravu sa osnovnoškolskom vjeroučiteljicom pa i nije tak dosadno :-))

   26. 8. 2018,   00:26
  • Ako ti nije dossdno onda to može samo značiti da si prppustio osnove vjeronauka, lol..Ali ovo su i filozofska pitanja (smisla postojanja, porijekla čvojeka) koja nas prate cijeli život- a on je ograničen! Nisam za vjeronauk u školi baš zato što je Bog metafizičko tj nadnaravno biće i ljudska znanost ga ne može definirati po svojim standardima! Ovo što se radi na vjeronauku je skrnavljenje vjere jer djecu tjeraju da biflaju gomile podataka iz Starog i Novog zavjeta i to se ocjenjuje ali pravi ispit vjere polaže se kasnije u životu! Vjera nije školski predmet!

   26. 8. 2018,   00:42
  • Da, rekao bih da su u srednjem vjeku imali pravi ispit vjere. Bace te u vodu zavezanih ruku, pa ukoliko potoneš, na dobroj si strani, ukoliko ne, ajoj, srečom, nije bilo demona. potonuli su svi....haha. Nego, pretpostavljam da nisi časna. šta si onda?

   26. 8. 2018,   00:50
  • To što su pojedini i organizirane grupe činile kroz pvijest predstavljajući se "vjernicima" nema veze s Bogom. Misliš što sam po zanimanju-- prevoditelj.

   26. 8. 2018,   01:02
  • Slažem se, Sa druge strane, po mojem skromnom mišljenju, Boga je stvorio čovjek, uvijek ga prilagođavajući svojim potrebama, kao što su činili u srednjem vijeku tako to sad i ti činiš.

   26. 8. 2018,   01:11
  • A tko je stvorio mene? Ili tebe? Odakle si došao? Iz kapljice muškog sjemena i ženske jajne stanice? Pulsirajućih mikro-veličina! I baš po nekom zadanom obrascu ili programu razvit ćeš se u dijete i čovjeka. Mislim, zar TO nije čista "fantastika"? I kako običan komad mesa, što svi jesmo, može misliti, osjećati? Imaš iskustva s pokvarenim mesom? Dovoljno je da ga na dan ostaviš van friđidera i dobit ćeš gungulu smrdljivih crva! E pa to smo svi mi u našoj biološkoj osnovi -- sadržaj naših crijeva koje praznimo na dnevnoj bazi--a opet nosimo "u sebi" (gdje to točno?) "stvari" velike ljepote ... kao i morbidnost i grozotu! dakle, krase nas te untangible ili neopipljive stvari poput razuma, umjetničkog talenta i na koncu sposobnost za ljubav, radost ali, nažalost, i mržnju i destrukciju! Kako je tako nešto uopće moguće , tko smo onda zapravo ako smo kao bića/stvorenja kontradiktorni ili porturječni sami po sebi? Stovreni od materijalnog tj vidljivog ali nam je biti nevidljiva tj nematerijalna! Komad mesa, koji je u mladosti možda bio lijep ali će ostarijeti, degenerirarti i na koncu umrijeti i raspasti se, ili smo ipak nešto više, osobe tj. duše (grčki "psiha=duša)...

   26. 8. 2018,   02:27
  • Ajme ali ga filozofiraš. Jesmo komad mesa, ja, ti, svi mi ljudi, više manje, svi se radjamo, svi imamo manje ili više sretan život (od jadne afrike, do samih lordova) a nakraju nas ćeka ono isto kao i kravu u klaonici, (samo što nažalost krava nije imala izbora) Uglavnom, seremi se dok vidim koliko je nepravde na svijetu a neka tatina curica drži priće o moralu i vjeri :-))

   26. 8. 2018,   03:00
  • Pa upravo o tome se radi-- bez morala, a njegovo ishodište je u vjeri, točnije Bogu, nema ničega. Tko je kriv za sve ovo loše? Bog (zato što ga nema da to zaustavi)? Ili ipak čovjek koji sve to i čini? Iako zlo zapravo ne proizlazi iz samog čovjeka već dolazi od sotone (hebrejski "antagonist" tj protivnik Boga pa onda i čovjeka) ali može postati njegovom biti. I sve zlo što čovjek čini drugom čovjeku inspirirano je zloduhom! Nigdje u Bibliji ne piše da čovjek neće patiti--- zapravo sve što se događa već je tamo opisano a po Otkrivenju zaista nam dolaze sve gora i gora vremena i na koncu smak svijeta, ovog potrošnog i prolaznog, što ne znači i ništavilo jer naša je bit nematerijalna, odnosno duša čovjekova je neuništiva je je "vječna". Koncept koji je težak za shvatiti sa iskustvom postojanja u ove 4 dimenzije ali recimo da ćemo egzistirati i kad vremena više ne bude. U snovima je slično jer prošlost, sadašnjost i budućnost su izmješani. Zašto je čovjek ovdje-- jer je mikrokozmos i odraz Boga, ali ipak slobodno biće i zato poprište borbe dobra i zla! Ta borba događa se samo u ljudskim dušama--zlo na zemlji ne postoji van čovjeka.

   26. 8. 2018,   03:47
 • Nevjerovatno sebičan i izrugivački čin je traženje oprosta od žrtava -minoriziranje zločina,kao da kažeš: "Bili pa prošlo,nema veze".To je samo još jedan udarac žrtvama.

  25. 8. 2018,   22:42
  • Nego sto bi trebao napraviti jedan Papa?! Osnovni stup katolicanstva je oprastanje i od njega sve polazi. Nitko se do sad nije ispricao i trazio oprost skruseno, ovaj papa to napravi i onda takvim umovima poput tebe to ne valja..

   26. 8. 2018,   00:27
  • Papa ih treba predati sudu, da im se na nivou države sudi, kao svim građanima, to bi TREBAO napraviti!!!!!

   26. 8. 2018,   09:40
  • @dostojevski:Jasno da ne valja,pedofile treba izbaciti iz crkve i sudski progoniti,za njih nema oprosta,pa makar ga tražio i sam Papa...interesantno je da upravo nitko od zlostavljača ne traži skrušeno oprost niti se kaje nego se skrivaju u mišjim rupama.

   26. 8. 2018,   09:54
 • Bolje ti je da tražiš zatvorsku kaznu za pedofile, a ne tu prodavat neki lažni moral. Ne mogu ih više gledat, svi vi koji vjerujete da su ovo Božiji ljudi, očito da niste pročitali ni B od Biblije.

  25. 8. 2018,   22:08
 • Ovaj radi ulične predstave.

  25. 8. 2018,   23:35
 • Oprost???Kakvo licemjerje Crkve za njih kao zakon ne vrijedi.Ja bi uveo streljanje tih njihovih "svećenika" i onih koji su o tom šutjeli

  25. 8. 2018,   23:05
 • Više je nego čudno da je u Katoličkoj crkvi toliko pedofilije i zlostavljanja a da bi to bila obična slučajnost... Sve to djeluje kao pedofilska organizacija unutar crkve... Možda nije bezveze ona da se vrag infiltrirao u sami Vatikan i da je on taj koji zapravi stoluje u Rimu...

  25. 8. 2018,   22:08
 • bozanić............ garant

  25. 8. 2018,   22:51
 • Nikad im oprostit ne nemogu, pedofilska skupina koja nama govori o moralu meni neće na prag

  26. 8. 2018,   07:47
 • nesmije biti zakona za njih...nesmije ih se kazniti, niti im presuditi...jer u slučaju presude mogu krenuti i odštetni zahtjevi na osnovu presude i carstvo bi se urušilo....

  25. 8. 2018,   22:09
  • Zato ih obilazi i tješi dobri čovjek u bijelom! Nespojiv je ovakav razmjer bludničenja nad djecom i maloljetnicima od onih koji se predstavljaju kao Božji izaslanici ! To zaista izgleda kao dijabolična sprdnja Nečastivog s Crkvom! Takva crkva nije Božja!

   25. 8. 2018,   22:18
  • Ma kakav bog? Nakon svega sta se desava ti i dalje mislis da tu neki svemoguci bog igra neku ulogu. Pa gdje je onda taj bog kada svecenik navlaci jadno dijete koje mu je povjereno na brigu? Pa vi doslovno niste normalni. Zato se i desavaju ovakva sranja, zbog takvih maloumnika koji i dalje puse price koje su im prodali neki tamo cobani. Zato ovaj muljator u bijeloj haljini i prodaje price o oprostu. Kakav mrtvi oprost? Da oprastamo silovateljima djece? Pa ko je lud ovdje????????????????

   26. 8. 2018,   00:36
  • Itekako. Sve postoji od Boga i preko Boga i ništa nije postalo mimo Njega. Poanta je u slobodi koju je Bog dao misaonim bićima--da postupaju po svom nahođenju i čine dobro ili zlo. Životinje ne nose tu odgovornost-- one su ponašaju uvijek isto i u zadnim granicama svoje vrste iako su i sami osjećajna bića, što mi zaboravljamo dok si eskploatiramo kao hranu, te čak određene naprednije životinjske vrste, konkretno primati, posjeduju osjećaj za moral, odnosno razlikuju dobro od lošeg. uguglaj "moral behavior of animals" ... Svi znamo što je zlo a što dobro, možda ne kada dobro/zlo činimo drugima ali svakako kada se to događa nama -- dokaz da postoji Bog.

   26. 8. 2018,   01:00
  • Tinkle u pravu si. Nemoguve je boriti se sa tvojom logikom 🤪

   26. 8. 2018,   10:57