Obavijesti

News

Komentari 138

Papa: 'Trump nije kršćanin'; Trump: 'Ta izjava je sramotna'

Papa: 'Trump nije kršćanin'; Trump: 'Ta izjava je sramotna'

Osoba koja samo razmišlja o podizanju zidova, gdjegod oni bili, a ne gradnji mostova, nije kršćanin, rekao je papa Franjo tijekom leta na povratku iz Meksika u Vatikan

VIDEO

Papa Franjo u četvrtak je rekao da Donald Trump "nije kršćanin" zbog stajališta o useljeništvu, a trenutno vodeći kandidat republikanaca za američkog predsjednika ocijenio je Papinu izjavu "sramotnom", poručivši da bi katolički poglavar bio sretan da on bude američki predsjednik ako Islamska država napadne Vatikan, javile su agencije.

"Osoba koja samo razmišlja o podizanju zidova, gdjegod oni bili, a ne gradnji mostova, nije kršćanin", rekao je Franjo tijekom leta na povratku iz Meksika u Vatikan na izravno postavljeno novinarsko pitanje.

"Toga nema u evanđelju", dodao je, ali i naglasio kako ne želi savjetovati američkim katolicima da glasuju za Trumpa ili ne.

"U to ne želim biti uvučen. Samo kažem da taj čovjek nije kršćanin ako govori takve stvari. No, moramo vidjeti je li on to rekao na takav način i u tom smislu dopuštam mogućnost pogreške", rekao je Papa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trump: Vjerski vođa ne bi smio propitivati vjeru pojedinca

U pisanoj izjavi za javnost Trump je ustvrdio da je "sramotno kad vjerski vođa dovodi u pitanje vjeru nekog pojedinca".

"Nijedan vođa, a osobito vjerski ne bi si smio uzeti za pravo propitivati religiju ili vjeru nekog čovjeka", napisao je Trump.

"Ako i kad IS napadne Vatikan, a znamo da je to njima krajnji cilj, mogu vam obećati da bi Papa mogao samo moliti i željeti da je Donald Trump (američki) predsjednik", rekao je Trump u govoru u Sjevernoj Karolini.

Također je poručio da bi se Meksikanci trebali sramiti što zloupotrebljavaju Papu kao pijuna, nakon što je prošlog tjedna ustvrdio da papa Franjo "ne razumije" američke probleme glede granice s Meksikom.

"Papa je vrlo politička osoba. Mislim da on ne razumije probleme koje ima naša zemlja, mislim da ne razumije opasnost od otvorene granice koju imamo s Meksikom", rekao je za TV postaju Fox Business Trump, koji je tijekom kampanje obećao da će između SAD i Meksika podići zid ako bude izabran za predsjednika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.