Obavijesti

News

Komentari 162

Papa u maloljetničkom zatvoru oprao noge djevojci iz Srbije

Papa u maloljetničkom zatvoru oprao noge djevojci iz Srbije
11

Pranje nogu je znak Isusova milovanja. To je moja dužnost svećenika i biskupa, da budem sluga, ali to ujedno dolazi i iz mog srca, kazao je Sveti otac

VIDEO

Dao sam vam primjer kako se treba ponašati, jer onaj koji je na najvišem položaju mora biti drugima u službi, kazao je papa Franjo maloljetnicima u kaznenom maloljetničkom zatvoru Casal del Marmo na periferiji Rima, gdje je održao obred pranja nogu Velikog četvrtka, misu Coena Domini.

Franjo je održao vrlo kratku homiliju, neobično kratku u odnosu na njegove prethodne, koji su obred pranja nogu održavali u rimskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog i uvijek su noge prali 12-orici svećenika. Franjo je oprao noge 12-ero maloljetnika zatvorenika, među kojima i dvjema djevojkama. Mladi kojima je Papa oprao noge različitih su nacionalnosti i vjeroispovijedi. Jedna djevojka je Talijanka katolkinja, a druga je ''Srpkinja rođena u Rimu, muslimanske vjere“, kako je obznanjeno u Vatikanu. 

'Onaj s najvišim položajem mora služiti druge'

Papa Franjo se obratio mladim zatvorenicima kazavši im kako će obaviti obred ''pranja nogu i pri tome neka svatko promisli: Jesam li ja stvarno spreman služiti, pomoći drugome?“.  

- Pranje nogu je znak Isusova milovanja. To je moja dužnost svećenika i biskupa, da budem sluga, ali to ujedno dolazi i iz mog srca - kazao je Sveti otac. 

- Isus je došao upravo zato da nam služi i pomogne. Pomognimo jedan drugome, pomognimo si međusobno - kazao je Franjo naglasivši kako Isus uči na služenje, na pomaganje.

- Onaj s najvišim položajem mora služiti druge - osnovna je papina poruka.

- Naravno ne treba svaki dan jedan drugome prati noge, već biti jedan drugome na pomoći i to činiti sa srcem - objasnio je Franjo današnji obred, na kojem je bilo 49-oro maloljetnika zatvorenika, od kojih 38 mladića i 11 djevojaka, a koji su različitih nacionalnosti, odnosno 11-oro Talijana i 38-oro stranaca među kojima najviše onih iz sjevernoafričkih država, te Slavena. Maloljetni zatvorenici su Papi poklonili drveni križ i drveno klecalo što su sami izradili, a Franjo im je poklonio uskršnja jaja i kolače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa