Obavijesti

News

Komentari 54

Par kod kojeg je bila Barbara prijavljen za trgovinu ljudima

Par kod kojeg je bila Barbara prijavljen za trgovinu ljudima
1

Podsjetimo, Barbara je tijekom noći na subotu nestala iz obiteljskog doma u Triblju kraj Crikvenice i otad joj se gubio svaki trag. Njezina obitelj vjeruje da ju je dečko izmamio da izađe iz kuće

VIDEO

Supružnici 51-godišnji S. C. i 48-godišnja G. U. iz Oštarija pokraj Ogulina, roditelji 16-godišnjaka povezanog s nestankom 13-godišnje Barbare Vidović iz Triblja u Vinodolskoj dolini, zadržani su u petak poslijepodne u istražnom zatvoru u Rijeci nakon privođenja zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo trgovine ljudima.

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je u petak da su službenici kriminalističke policije Policijske uprave karlovačke dovršili kriminalističko istraživanje nad to dvoje hrvatskih državljana tereteći ih za kažnjiva djela iz područja organiziranog kriminaliteta i to za "trgovanje ljudima".

Riječ je o roditeljima 16-godišnjaka koji je putem društvenih mreža komunicirao s 13-godišnjom Vidović, a ona je nestala iz svog roditeljskog doma noću između ponoći i četiri sata 12. kolovoza. Roditelji 13-godišnjakinje javno su iznijeli sumnje da je riječ o otmici u koju je uključena obitelj dečka iz Oštarija. Djevojčica je pronađena na području nadležnosti PU karlovačke 16. kolovoza. Policija je dan poslije izvijestila da su postupci tajni s obzirom na to da je riječ o maloljetnoj osobi te da PU primorsko-goranska, sukladno zakonskim odredbama nije u mogućnosti iznositi detalje vezane uz navedeni događaj.

Policija je supružnike kazneno prijavila Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci koje ih je ispitalo te dežurnoj istražnoj sutkinji Županijskog suda u Rijeci podnijelo prijedlog da ih se zadrži u istražnom zatvoru zbog sprečavanja utjecaja na svjedoke, što je ona i prihvatila.

Podsjetimo, Barbara je tijekom noći na subotu nestala iz obiteljskog doma u Triblju kraj Crikvenice i otad joj se gubio svaki trag. Njezina obitelj vjeruje da ju je dečko star 15 ili 16 godina kojega je upoznala putem Facebooka izmamio da izađe iz kuće, a potom je oteo i odveo. 

- To moje dijete nije bilo - kaže Branka Vidović, Barbarina majka. Tvrdi da je njezina kći htjela samo izaći van, a ne otići s njima. Tvrdi da su ju oni uzeli. 

- Odveli su je u Dugu Resu. To je, navodno, njihov neki rod - kaže Branka. Kaže da su Barbaru odvela četvorica i da je pet dana živjela na nekoliko čokoladica. Ona i dečko su pronađeni u Dugoj Resi nakon dojave susjeda. 

Barbarini roditelji uspjeli su doći do broja njegove majke i nazvali je da pitaju gdje im je kćer.

- Rekla mi je da ne zna gdje su, ali da zna da mi je kćer dobro. Pitala sam je: “Ako je dobro, zašto mi je ne daš na telefon?” - ispričala je ranije Barbarina majka Branka. Kaže da ih je žena nagovarala da povuku prijavu i da će se njihova djeca onda sama vratiti.

- Pitala sam je zašto nije prijavila nestanak sina, ako ne zna gdje se nalazi, a ona me upitala tko će biti kriv ako im se netko dogodi tijekom bijega od policije - kazala je Branka, koja je jako teško podnosila nestanak kćeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je