Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Paradu ponosa čuvali policajci s psima, helikopter, oklopnjaci

None Foto: Reuters

To je ujedno bila i prva Trans parada zbog koje su mnogi izašli na ulice. Policajci su priveli nekoliko njih koji su htjeli napasti pojedince no većih incidenata nije bilo

Policijski helikopter, policajci s konjima i psima, oklopna vozila i vodeni topovi blokirali su u nedjelju ulice u središtu Beograda zbog Parade ponosa koja je prošla gradom.

To je ujedno bila i prva Trans parada zbog koje su mnogi izašli na ulice. Policajci su priveli nekoliko njih koji su htjeli napasti pojedince u povorci, no većih incidenata nije bilo. Goran Miletić iz Organizacijskog odbora Parade ponosa smatra da je ozračje ovogodišnjeg mimohoda bilo “ohrabrujuće i mirnije”.

- Bitnije je da je društvo shvatilo da se suočavamo s problemima. Važno je obavještavati ljude u medijima. Kad je riječ o sigurnosnoj procjeni, to govori da je policija profesionalna i da može dobro obaviti svoj posao, kada se to želi - ocijenio je Miletić.

Komentari (178)
  • a normalni ljudi ne paradiraju, cuvaju ono sto jesu u svoja cetiri zida

    20. 9. 2015,   18:20
  • Bit će zanimljivo gledat parade ponosa nakon što se ove islamske "izbjeglice" aklimatiziraju.

    20. 9. 2015,   18:18
  • ako je normalno da dva muskarca jedan drugog u paksu onda stvarno nismo normalni pa i životinje znaju sta je prirodno i tko koga treba natezat

    20. 9. 2015,   19:01