Obavijesti

News

Komentari 6

Trump napao francuskog predsjednika

'Pariz je počeo učiti njemački prije nego što je SAD došao'
1

Nakon Macronovih komentara da se Europa mora sama braniti, Trump je napisao: 'U dva svjetska rata to je bila Njemačka - kako je to završilo za Francusku?'

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump napao je svojeg francuskog kolegu Emmanuela Macrona u utorak u seriji tvitova koji pokazuju koliko su se nekoć prijateljski odnosi pokvarili, samo dva dana nakon povratka iz Pariza.

U pet postova objavljenih isti dan kad su francuski dužnosnici obilježavali godišnjicu terorističkih napada u kojima je ubijeno 130 ljudi u Parizu, Trump je kritizirao ključnu američku saveznicu zbog gotovo poraza od Njemačke u dvama svjetskim ratovima te zbog vinske industrije i Macronove niske popularnosti.

Američki predsjednik vratio se u Washington nakon vikenda provedenog u Parizu na komemoraciji 100. obljetnice završetka Prvoga svjetskog rata gdje su do punog izražaja došli zategnuti odnosi između njega i europskih saveznika. 

Trump je u utorak naveo Macronovu 'nisku popularnost' i nepoštene trgovinske prakse te branio svoju odsutnost s komemorativnog događaja u subotu kazavši da mu je američka tajna služba zabranila vožnju avenijom zbog lošeg vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ciljajući na Macronove nedavne komentare o tome kako se Europa mora sama braniti, Trump je napisao 'u dva svjetska rata to je bila Njemačka - kako je to završilo za Francusku? U Parizu su počeli učiti njemački prije nego se priključio SAD. Platite NATO-u ili ne!'

- Uzgred, nema nacionalističkije zemlje od Francuske, vrlo ponosan narod - i to s pravom! - napisao je Trump u seriji tvitova, završivši porukom pisanom velikim slovima: 'UČINIMO FRANCUSKU PONOVNO VELIKOM'.

Upitan o Trumpovim tvitovima, ključni Macronov savjetnik rekao je da je francuski predsjednik izvijestio Trumpa i predstojnika njegova ureda tijekom boravka u Parizu da 'Francuska ne bira između europskoga obrambenog sustava i multilateralnih pristupa'.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1