Obavijesti

News

Komentari 13

Pariz: Slavoluk pobjede je jako oštećen tijekom prosvjeda...

Pariz: Slavoluk pobjede je jako oštećen tijekom prosvjeda...
16

Nacionalni simbol, Slavoluk pobjede je vandaliziran u subotu poslijepodne. Spomenik je oštećen, ispisani su grafiti, a informatička oprema je onesposobljena

VIDEO

Popravci šteta na Slavoluku pobjede nastalih tijekom prosvjeda "žutih prsluka" u Parizu stajat će više stotina tisuća eura, možda milijun eura, rekao je predsjednik Centra za nacionalne spomenike u nedjelju, a policijski prefekt rekao je da je riječ o nasilju bez presedana s ukupno 412 privedenih osoba. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:07

"Ocjenjuje da štete  iznose više stotina tisuća eura, moguće milijune", rekao je Philippe Belaval u nedjelju za dnevni list Le Figaro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nacionalni simbol, Slavoluk pobjede je vandaliziran u subotu poslijepodne. Spomenik je oštećen, ispisani su grafiti, a informatička oprema je onesposobljena. 

Spomenik "će ostati zatvoren za javnost više dana", rekao je Belaval.

Zabilježene su krađe u izložbenim prostorima, trgovinama i toaletima. Gipsana maketa iz 30-ih godina XX. stoljeća, izložena u salonu Attique je razmrvljena. Mramornom Napoleonovom poprsju odrubljena je glava, rekao je Belaval, koji je na Twitteru objavio fotografije šteta.

Nije poznat datum ponovnog otvaranja Slavoluka pobjede koji je u nedjelju obišao predsjednik Emmanuel Macron kako bi konstatirao štete. 

Policija je otvorila istragu i u potrazi za osobama koje su ušle u spomenik kako bi ga vandalizirale uzela je uzorke DNK-a.

Prosvjedi u subotu bili su obilježeni nasiljem bez presedana s 412 privedenih osoba, što je rekordan broj u zadnjih nekoliko desetljeća, rekao je u nedjelju načelnik pariške policije Michel Delpuech.

Privedeno je ukupno 412 osoba, rekordan broj za posljednjih nekoliko desetljeća, rekao je Delpuech na konferenciji za novinare i izrazio žaljenje zbog ekstremnog nasilja prema snagama reda na koje su bacani razni opasni projektili.

Vatrogasci su prijavili ukupno 249 požara, gorjelo je 112 vozila, 130 komada komunalne imovine i šest zgrada, nabrojao je prefekt te istaknuo da traje popis svih šteta.

Upozorivši da se radi o namjernom nasilju osoba koje su se željele sukobiti sa snagama reda, Delpuech je rekao da su među njima nalazile skupine ekstremista krajnje desnice i krajnje ljevice.

Pariški državni odvjetnik Remy Heitz je precizirao da su pritvorene 378 osobe, među kojima su 33 maloljetne. Državno odvjetništvo nikada nije pritvorilo tako veliki broj osoba, dodao je.

"Među provokatorima bilo je i mladih osoba koje su željele krasti i došle su iskoristiti situaciju za pljačku", rekao je Heitz i najavio sudske procese za počinitelje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)