Obavijesti

News

Komentari 124

"Park luksuza" u Osijeku: Ima ergelu od 30 vrlo skupih auta

"Park luksuza" u Osijeku: Ima ergelu od 30 vrlo skupih auta
10

Osječanin u grijanoj i dobro skrivenoj garaži drži 30 neprocjenjivih vozila. Skuplja samo "limited edition", a nedavno je kupio Rolls-Royce glumca Freda Astairea

VIDEO

Na ulazu u ograđeno dvorište osječkog kolekcionara automobila stoji nekoliko zaštitara. Oni čuvaju najveću kolekciju luksuznih auta u Hrvatskoj. Vlasnik, koji ne želi da mu se spominje ime, automobile je skupljao desetljećima diljem svijeta. U ostakljenoj, grijanoj i strogo čuvanoj garaži nalazi se 30 najprestižnijih automobilskih marki. Skuplja samo "limited edition" automobile, koji su proizvedeni u samo nekoliko primjeraka. Najnoviji eksponat mu je Rolls-Royce slavnog plesača i glumca Freda Astairea.

Astaireov automobil sam otišao kupiti u St. Louis u Ameriku čim sam čuo da je ponuđen na aukciji. Za dlaku mi je izmakao i Rolls-Royce Johna Lennona jer sam ponudio 10.000 dolara manje nego konkurent, kaže osječki kolekcionar, bivši vlasnik Sonic banke. Astaireova limuzina  je još u besprijekornom stanju iako ju je glumac vozio sve dok nije umro. 

Netko ima dionice, a netko kolekciju auta koju, ako zatreba, može prodati

- To je automobil od 160 konja, što je u to vrijeme bilo iznimno puno. Juri 160 na sat, Imao je ugrađen servo-uređaj i klimu, koja se tada ugrađivala samo u avioindustriji. Astaire je klima stajala kao da je kupio kuću, ali, eto, i dalje besprijekorno radi, kao i cijeli automobil. Kada ga je Astaire kupio, taj je Rolls-Royce koštao kao 40 Mercedesa - dodaje vlasnik, kojem je skupljanje takvih automobila ispunjenje dječačkog sna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dugo sam se natjecao u reli utrkama u bivšoj državi i bio u vrhu. Kažu mi da sam lud što trošim bogatstvo na aute, ali ovo je moja strast. Ali i posao. Netko ima dionice, a netko kolekciju automobila koje u svakom trenutku možeš prodati za ogroman novac. Meni je drago što sam imao novac i mogao si sve to priuštiti i ispuniti svoj san, u ovo teško vrijeme kad mnogi nemaju novca - kaže.

Vlasnik automobila je često anonimno donirao novac bolnicama i osječkim udrugama.

Rolls mu je omiljeni automobil

Osječanin jedini u svijetu posjeduje i  Alfu 8C i 8C Spider ili Rolls-Royce Phantom iz 1929. godine. Osim tih svjetskih ekskluziva, tu je i čitav niz sportskih automobila, jurilica, limuzina, kabrioleta i nekoliko terenaca. 

Ima po nekoliko primjeraka Rolls-Roycea, omiljenih mu Ferrarija, Porschea i ekstremno vrijednih Jaguara. Tu su primjerice Jaguari XJ, XKR, XK140 iz 1954. godine, Maserati Quattroporte, Porsche 911 Sport Classic special edition, Ferrari 612 Scaglietti, Ferrari F430 Scuderia, Ferrari Testarossa, Ranger Rover i Land Rover, Aston Martin kakav je vozio James Bond te najnovija izdanja Rollsa impresivnih referenci. 

- Rolls izdan povodom 100 godina znaka Emilie kupio sam prošle godine i taj je kabriolet proizveden u svega 30 komada, samo za kolekcionare. Rolls mi je omiljeni automobil jer ga je moja obitelj kupila još 1937. godine - dodaje kolekcionar. Kaže kako ne može procijeniti koliko svi ti automobili vrijede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda