Obavijesti

News

Komentari 22

Pas spasio nestalu baku: Cijelu noć je tražili, a vani bila - nula

Pas spasio nestalu baku: Cijelu noć je tražili, a vani bila - nula
1

Kako nam kažu mještani Sukošana, pravo je čudo što je 80-godišnjakinja uopće preživjela noć, s obzirom na to da su temperature bile oko ništice

VIDEO

Moju svekrvu Maricu su jutros pronašli spasioci oko 10 sati. Svi smo presretni jer se sve dobro završilo i upravo smo krenuli po nju u bolnicu. Glavno da je živa i zdrava, rekla nam je još pod dojmom Suzana Pavić, snaha 80-godišnje Marice Pavić koja je sinoć nestala u Sukošanu kraj Zadra.

Marica inače boluje od Alzheimerove bolesti, a u utorak oko 14 sati iz svog doma udaljila u nepoznato. Tada je u njezinoj obitelji zavladala panika.

Vijest se Sukošanom proširila brzinom munje, a u potragu se uključilo stotinjak mještana, lovci, vatrogasci, policajci te 12 spašavatelja HGSS-a koji su došli s dva potražna psa. 

Potraga je trajala cijelu noć, a nastavila se i ujutro. Oko 10 sati Maricu je nanjušio potražni pas kod brda Sv. Martin.

- Mi smo se u potragu uključili oko 22 sata, a kako staricu nismo pronašli preko noći, potragu smo nastavili ujutro oko 7 sati. Imamo pse koji traže mirise ljudi, dresirani su na način da kad nanjuše osobu koja se ne kreće i leži, tada počnu lajati kako bi dozvali svog vodiča. Potražni pas Casper je promrzlu Maricu pronašao jutros oko 10 sati - rekao nam je Krešimir Prskalo iz HGSS-a.

Kako nam kažu mještani Sukošana, pravo je čudo što je 80-godišnjakinja uopće preživjela noć, s obzirom na to da su temperature bile oko ništice. 

Staricu je za svaki slučaj Hitna ipak prevezla u bolnicu na obradu, no nakon nekoliko sati su je liječnici zbog dobrog stanja otpustili na kućnu njegu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca