Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pas upozorio vlasnicu na požar i spasio joj život

None Foto: Igor Kralj 6

Kuća Dubravke Videk (50) je izgorjela do temelja. Dubravku je tokom noći probudila labradorica i natjerala je van. Sve što je imala izgorjelo je

Dubravka Videk (50) iz Glavnice Donje kraj Kašine je u petak u 21 sat naložila vatru u peći u spavaćoj sobi te je otišla spavati.
Oko 3 sata ujutro iz metalne cijevi dimnjaka u potkrovlju kuće je probio plamen i zahvatio drvenu konstrukciju krova. Vatra se ubrzo proširila na cijelo krovište i potkrovlje te je zahvatila i dio prizemlja gdje je Dubravka spavala.
- Moja labradorica Dona (2) se uznemirila i počela me gurkati njuškom. Da me nije probudila, izgorjela bih - priča kroz suze Dubravka. Izgorjelo joj je sve, čak i zubalo, a uspjela je zgrabiti jedino jaknu, novčanik i mobitel.
- Prvo sam mislila da se Doni piški pa smo izašle. Iz dvorišta sam vidjela da kroz krov izlazi dim. Otškrinula sam vrata prema tavanu, a vatra je buknula još jače - kaže Dubravka. Ima mirovinu oko 1000 kuna, a otplaćuje kredit jer je uredila kuću u kojoj je živjela 23 godine. Šteta na kući je nekoliko desetaka tisuća kuna.
-Bila sam udomljena kao dijete i zaklela sam se sebi da ću stvoriti dom. Moj dom je sada izgorio. Nemam više ništa, kaže neutješna Dubravka.

Komentari (14)
  • Pas se dokazao, sad je red i da dobri ljudi to učine! Pomognite ovoj nesretnici. 24sata i na Vas računam.

    10. 2. 2008,   16:40
  • 24, molim vas, pomozite ovoj zeni! dajte nama neki ziro racun na koji mozemo pomoci. ovakvu nesrecu nitko ne zasluzuje.

    10. 2. 2008,   17:44
  • Dajte neki žiro račun da joj se pomogne!

    10. 2. 2008,   16:36