Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pavasović o nestalom spisu: 'On se nalazi 50 m od DORH-a'

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tu se opet radi o nerazumijevanju nekih bitnih stvari u pravosuđu. Dakle, nestao je spis sa Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, međutim, nije nestao spis sa Suda, kaže odvjetnik

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je u nedjelju za RTL Danas komentirao slučaj nestalog spisa. 

SLUČAJ SE MORA RAŠČISTITI Bošnjaković: Nestanak spisa je udarac za hrvatsko pravosuđe

- Tu se opet radi o nerazumijevanju nekih bitnih stvari u pravosuđu. Dakle, nestao je spis sa Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, međutim, nije nestao spis sa Suda. Ono što javnost ne zna je da je taj spis identičan onome koji postoji na Općinskom kaznenom sudu. Dakle, kada bi tu bilo neke urote, tada bi, sasvim sigurno, spis nestao i sa suda. Taj spis postoji 50 metara dalje od Državnog odvjetništva tako da je vrlo vjerojatno da je spis nestao slučajno. Naravno, to Državnom odvjetništvu ne služi na čast međutim, ne čudi kada ministar pravosuđa, koji jako dobro zna kako se skladište i arhiviraju spisi u Hrvatskoj od svega toga skupa diže paniku. To je smiješno - rekao je Pavasović Visković. Na pitanje zašto se onda diže "takva frka", Pavasović Visković je rekao:

SLUŽBENE ZABILJEŽBE 'Iskazi prostitutki nisu nestali, oni su izdvojeni iz spisa...'

- Mi volimo moralnu paniku. Kao društvo obožavamo biti u moralnoj panici, obožavamo od svega raditi veliku aferu i ako je netko formirao istražnu skupinu da istraži kako je neki spis nestao iz slabo čuvane arhive, mislim da očito nema puno pametnijeg posla. 

Tema: Hrvatska

Komentari (54)
  • Eto na otkrio gdje se nalazi drugi spis, sad će i taj morati izgubiti

    7. 10. 2018,   22:33
  • Pa, dječji vrtić ozbiljnije bi vodio vaše poslove...

    8. 10. 2018,   00:07
  • Za to je trebalo skoro tijedan dana ha ha opet mi Majmuni

    7. 10. 2018,   22:27