Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pavić: Dobro je u zemlji, većina mladih želi u državni sektor

Foto:

Ministra rada ljuti percepcija da je na zapadu sve bolje nego u Hrvatskoj. On ističe da se vratio jer mu je ovdje kvaliteta života bolja, ima prijatelje, obitelj...

Ministra rada Marka Pavića ljuti percepcija da je u zapadnoeuropskim zemljama sve bolje nego u Hrvatskoj.

- U razvijenim zemljama su institucije efikasnije, veće su i plaće, ali ljudi su međusobno otuđeni, a mladi samo mogu sanjati o vlastitoj nekretnini. Većina mojih visokoobrazovanih prijatelja u Engleskoj u ranim 40-ima živi s cimerima - rekao je Pavić u intervjuu za Večernji list.

On ističe da se vratio jer mu je ovdje kvaliteta života bolja, ima prijatelje, obitelj i svima je poručio da odu probaju život vani, a onda se vrate. Na pitanje novinarke da mnogi poslodavci ne nude dovoljno dobre plaće u Hrvatskoj, Pavić je rekao da ima kvalitetnih i manje kvalitetnih poslodavaca.

- Mladi i ne samo oni mogu birati poslodavca. Inače, čak 78 posto mladih prema jednoj anketi, želi raditi u državnoj službi ili javnim tvrtkama - poručio je najmlađi ministar u Vladi.     

Komentari (130)
  • Hah, sa 15 tisuca kuna placom i drzavnom kreditnom karticom bez limita, svi mi bi vikali da nam je super, zar ne? Nisi ti ministre kompetentan da pricas o kvaliteti zivota HR gradjana..

    1. 10. 2017,   18:10
  • Ti si na drogama

    1. 10. 2017,   18:27
  • Kretenski odgovor kretena koji nezna ništa o Hrvatskoj

    1. 10. 2017,   18:30