Obavijesti

News

Komentari 5

Pavić je sa sobom poveo osam svojih, Aladrović doveo vozača

Pavić je sa sobom poveo  osam svojih, Aladrović doveo vozača
1

U Ministarstvu uprave nakon odlaska Lovre Kuščevića iz kabineta je otišao glavni savjetnik ali je raspoređen na radno mjesto u istom ministarstvu

VIDEO

Stupanjem novih ministara na dužnost nakon rekonstrukcije Vlade u srpnju došlo je i do nekih rošada u ministarstvima koja su preuzeli a Jutarnji list u srijedu piše kako su novi ministri popunili kabinete.

Prema članku 74.b zakona o državnim službenicima, prestankom mandata bivšim ministrima Lovri Kuščeviću, Nadi Murganić, Tomislavu Tolušiću, Gabrijeli Žalac, Marku Paviću, koji je preuzeo resor fondova EU, te Goranu Mariću i njihovim suradnicima u kabinetu prestao je mandat.

Pokretanje videa...

01:42

Iznimka je ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman koji je došao na mjesto Marije Pejčinović Burić koja nije smijenjena, niti je dala ostavku, nego je postala glavna tajnica Vijeća Europe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najveće rošade, doznaje Jutarnji, bile su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje je preuzeo bivši ministar rada Marko Pavić, s kojim je u novo ministarstvo došlo 8 ljudi - pet ih je u kabinetu a troje je zaposleno u upravama. U tom ministarstvu tvrde kako je većina savjetnika i ostalih službenika iz kabineta bivše ministrice Žalac vraćena na prijašnje dužnosti unutar državne uprave.

I novi ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović sa sobom je doveo ekipu s kojom je radio u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) kao ravnatelj, a sa sobom je poveo čak i svog vozača.

U Ministarstvu uprave nakon odlaska Lovre Kuščevića iz kabineta je otišao glavni savjetnik ali je raspoređen na radno mjesto u istom ministarstvu. U Ministarstvu državne imovine nakon odlaska Gorana Marića novi ministar Mario Banožić zadržao je isti tim, samo je zamijenio radna mjesta.

U Ministarstvu poljoprivrede, osim što je ostavku dao nekadašnji Tolušićev pomoćnik Krešimir Ivančić, navodno zbog neslaganja s novom ministricom Mariojom Vučković, nije bilo drugih promjena. Grlić Radman tek okuplja svoj tim a iz Ministarstva demografije poručuju da promjena nije bilo, niti su u planu, piše Jutarnji list u srijedu.

Pokretanje videa...

00:28
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...