Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pazite s čokoladnim jajima, moja curica se njima ugušila...'

Bespomoćno sam gledala kako joj blijedi svijetlo u očima, uzalud sam joj pokušavala pomoći. Naizgled bezopasna poslastica uzela mi je mojeg anđela, napisala je potresena majka

Majka, čija je djevojčica umrla nakon gušenja čokoladnim jajem, u dirljivoj objavi na jednom forumu upozorila je roditelje na opasnost koju nose sitni slatkiši. Napisala je kako roditelje želi upoznati sa svojom pričom kako bi uoči Uskrsa, kada su čokoladna jaja posebno popularna, pojačanu pozornost posvetili svojoj djeci dok ih konzumiraju. 

Njezina je tragično preminula djevojčica imala tek pet godina kada se ugušila. Žena nije otkrila svoje ime, a u pismu je napisala da je njezina Sophie preminula prije tri godine. 

- Čokoladno jaje zapelo joj je u grlu. Nisam ga nikako mogla izvaditi. Udarala sam ju po leđima, pritiskala ju ispod rebara i poduzimala sve čega sam se mogla sjetiti, ali ništa nije pomoglo. Šest mjeseci prije tragedije sam prošla tečaj prve pomoći i sve su mi tehnike za takvu situaciju svježe u memoriji, no nisam uspjela spasiti svoju djevojčicu. Bespomoćno sam gledala kako joj blijedi svijetlo u očima, uzalud sam joj pokušavala pomoći. Naizgled bezopasna poslastica uzela mi je mojeg anđela  - napisala je potresena majka i upozorila roditelje da paze da djeca, ako već jedu čokoladna jaja, čine to sjedeći i jedu ih jedno po jedno. 

- Molim vas, čuvajte svoje mališane - poručila je. 

Na pakiranju stoji upozorenje na dob 

Brojni komentatori na forumu uputili su joj riječi suosjećanja i napisali kako su proživjeli slična iskustva. 

- Moj je sin imao pet godina kada se počeo gušiti u auto sjedalici dok je jeo čokoladna jaja. Instinktivno sam mu gurnula prste u usta i uspjela ih izvaditi. Srećom, dobro je završilo - napisala je jedna majka, a i deseci drugih roditelja napisalo je slične priče. 

Na većini pakiranja čokoladnih jaja stoji upozorenje da ih se ne daje djeci do određene dobi, na konkretnom pakiranju čokoladica kojima se djevojčica ugušila stoji kako nisu za djecu mlađu od četiri godine. 

- Pogođeni smo tragedijom jer nam je sigurnost naših kupaca na prvom mjestu. Ipak, ističemo da je na pakiranju jasno otisnuto upozorenje - poručio je proizvođač, piše Daily Mail

Komentari (31)
  • Meni se mali gusio i zena je skuzila. Otvorila mu usta i iscupala onaj komadic sa paketica maramica sto sluzi da se ponovo zatvore. Poslje sam na internetu procitao da je to najcesci uzrok gusenja kod male djece. Lizu maramice odljepi se to cudo i zatvori dotok zraka. Moj mali je maramice nasao u vratima od auta. Tako da pazite i na to.

    6. 3. 2018,   19:49
  • Triba pazit sa malenima na sve..kad misliš da je nešto sigurno..uf..s njima ništa nije sigurno..dica su

    6. 3. 2018,   20:12
  • Ne osuđujem jer se svima to može dogoditi, da dijete negdje gdje nemamo kontrolu nad njim to strpa u usta ali sve je na roditeljima, ne davati im to i zabraniti svima koji su u kontaktu sa djetetom da im to nude i da im je dostupno.

    6. 3. 2018,   20:13