Obavijesti

News

Komentari 109

Pazite što pišete o policiji na Fejsu, mogli bi zaraditi kaznu

Pazite što pišete o policiji na Fejsu, mogli bi zaraditi kaznu
1

Možete dobiti novčanu kaznu predviđenu zakonom ili možete završiti u zatvoru do 30 dana ako na društvenim mrežama omalovažavate, vrijeđate i pišete pogrdne riječi

VIDEO

Čitatelji ebroda Ivica i Ivan koji su nakon objavljenog teksta na portalu i Facebook stranici portala javno komentirali tekst o 'uličnoj redukciji' i zapljeni droge na način koji po zakonu vrijeđa i omalovažava policiju.

- Otprilike mjesec dana nakon što sam postavio komentar policijski auto mi je došao pred kuću, pitao sam ih o čemu se radi, jedan policajac mi je pokazao isprintani papir na kojem je bio moj komentar. Rekli su mi da se moram javiti u stanicu ako je moguće u toku dana. Ja sam odmah otišao I tamo su me dva policajca ispitala. Nisam dugo bio u stanici, duže sam čekao da me prime.

Pitali su me zašto sam to napisao, kazali su mi da moraju napraviti izjavu i da navedem neki razlog zbog napisanog komentara. Izjasnio sam se zašto sam to napisao i pitao što slijedi dalje. Rekli su da ću dobit poziv na sud i da tamo kažem isto što sam rekao njima,i to je bilo otprilike. Nakon mjesec dana mi je došla kazna, nisam išao ni na sud ni nigdje, samo su mi poslali prekršajni nalog i kaznu. Inače kazao sam da nikog nisam osobno uvrijedio niti mislio zlo određenoj osobi, na to sam dobio odgovor da je to uvreda policije i države - kazao je Ivica Golemović, za ebrod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je dobio kaznu od 700 kuna, dok je drugookrivljeni Ivan dobio kaznu od 400 kuna.

Od Krešimira Šimića, policijskog službenika za odnose s javnošću Policijske uprave Brodsko- posavske stiglo je odgovor na upit u kojem slučaju policija reagira i na osnovu čega.

- Policija kao ovlašteni tužitelj temeljem članka 160. Prekršajnog zakona (NN 39/13), može pokrenuti prekršajni postupak protiv osoba koje ih vrijeđaju ili omalovažavaju, odnosno postupanje i rad prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe. Nema razlike između vrijeđanja ili omalovažavanja za vrijeme postupanja policije ili vrijeđanja i omalovažavanja naknadno neprimjerenim komentarima na društvenim mrežama. Nakon utvrđivanja podataka osobe, policija podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenog prekršajima iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Predviđena kazna za navedeni prekršaj je od 200 do 750 kuna ili kazna zatvora do 30 dana - stoji u dopisu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...