Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Peđa Grbin: Još uvijek nema dogovora oko ustavnih sudaca

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik saborskog Odbora za Ustav, Peđa Grbin, u četvrtak je kazao kako još nema dogovora oko ustavnih sudaca. Odbor je već dva puta odgodio sjednicu zbog konzultacija

Potpredsjednik saborskog Odbora za Ustav, Peđa Grbin, u četvrtak je kazao kako još nema dogovora oko ustavnih sudaca. 

- Mi smo nastavili s razgovorima, ne znam hoćemo li ih uspjeti okončati danas do sjednice u 13.30, vjerojatno nećemo, ali smo i te kako svjesni da sljedećeg utorka ističe rok i da je naša izuzetna obveza i prema građanima i prema institucijama koje bi trebale donositi odluke da taj dogovor postignemo - rekao je Peđa Grbin (SDP) odgovarajući na pitanje o tome je li postignut dogovor oko ustavnih sudaca. 

- Ovdje se priča o želji da kada izaberemo te suce, a ja ću reći da sam uvjeren da ćemo uspjeti, iza toga se priča o tome koliko su to kvalitetni ljudi, što su dobroga napravili, a ne gdje su ili, što su radili, jesu li muljali, jednostavno da nemaju one repove koji se smatraju negativnima. Mi smo uvjereni da su oni kandidati koje mi predlažemo HDZ-u apsolutno nesporni, besprijekorni po tom pitanju i jednostavno tražimo od kolega da nam odgovore na isti način - kazao je Grbin. 

Nekakav, nestabilan dogovor jest postignut, no je li on moguć, kaže Grbin, čekat će se možda i do ponedjeljka. A u utorak ističe mandat ustavnim sucima na čija se mjesta biraju novi. U tom slučaju u Ustavnom sudu ostaje ispodpolovičan broj sudaca, te nastupa ustavna kriza. 

Podsjetimo, Odbor je već dva puta odgodio sjednicu zbog dodatnih konzultacija. 

Zbog toga je Most najavio izvanrednu konferenciju za medije u 13:45 sati.

>>> Uskoro više...

Komentari (62)
  • Strava,kad u cijeloj zemlji ne mogu naći 10 poštenih ljudi

    2. 6. 2016,   13:33
  • stavite Bujaneca,Glogoškog i Klemma za suce,to su prave Rvatine po političkoj liniji :)

    2. 6. 2016,   12:15
  • Ovo zemlji može pomoći samo narodni sud, prijeki sud. Imao bi posla preko glave...

    2. 6. 2016,   14:31