Obavijesti

News

Komentari 63

Peđa Grbin: Bajić ispunjava uvjete za suca Ustavnog suda

Peđa Grbin: Bajić ispunjava uvjete za suca Ustavnog suda
1

Odbor za Ustav pričekat će do ponedjeljka kanidature koje pristižu poštom za dva upražnjena mjesta na Ustavnom sudu, rekao je predsjednik Odbora Peđa Grbin

VIDEO

Odbor za Ustav pričekat će do ponedjeljka kandidature koje pristižu poštom za dva upražnjena mjesta na Ustavnom sudu, rekao je predsjednik Odbora Peđa Grbin (SDP) novinarima u Saboru. Za sada je stiglo ukupno 12 prijava. Grbin je zadovoljan pristiglim kandidaturama te napominje da su se prijavili ljudi prepoznati u javnosti i koji su se u dosadašnjem radu iskazali kao pravnici. 

- Imamo dosta dobar izbor. Vjerujem, siguran sam i nadam se da ćemo izabrati dva suca i osigurati Ustavnom sudu kontinuirani rad - izjavio je Grbin. 

Najviše pozornosti javnosti izazvala je kandidatura Mladena Bajića, najdugovječnijeg državnog odvjetnika. Upitan ima li on SDP-ov glas, Grbin je odgovorio:

- Provest ćemo postupak, saslušati sve kandidate i na temelju životopisa i odgovora koja će dati na pitanja. Tek tada ćemo moći ocjenjivati tko može ili tko ne može dobiti potporu ne samo SDP-a nego nadam se i svih ostalih političkih stranaka u Saboru. Iz Bajićevog životopisa proizlazi da ispunjava sve uvjete potrebne za izbor suca Ustavnog suda - rekao je šef Odbora za Ustav. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Smatra da Ustavni sud među svojim članovima treba imati predstavnike svih oblika pravne profesije od sudaca, odvjetnika, državnih odvjetnika, profesora pa i pravnika koji su radili u gospodarstvu.

Javila se i sutkinja koja je zaprijetila Milanoviću

Za sutkinju Ustavnog suda javila se i sutkinja zagrebačkog Općinskog suda. Upravo je navedena sutkinja zaprijetila premijeru Zoranu Milanoviću da će ga kazniti ako nastavi izbjegavati sudske pozive u slučaju tužbe zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv HRT-a za klevetu u kojemu je premijer bio svjedok.

Milanović koji je trebao svjedočiti nedolazak ispričao službenom spriječenošću, na što ga je sutkinja Zorka Čačić Zagrajski, pod prijetnjom novčane kazne od 2.000 kuna, pozvala da premijerske obveze uskladi sa sudskim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1