Obavijesti

News

Komentari 22

Pecaju 48 sati bez prestanka i pomažu bolesnom prijatelju

Pecaju 48 sati bez prestanka i pomažu bolesnom prijatelju
7

Kako bi pomogli prijatelju Srećku Njegovecu iz Škriljevca u liječenju, ribiči iz cijele Hrvatske ujedinili su se i organizirali humanitarni turnir na jezeru Ilova kod Kutine

VIDEO

Srećko Njegovec (26) iz Škriljevca kod Ivanca u Varaždinskoj županiji bori se s tumorom hipofize od 2002. Prošao je, kaže, četiri teške operacije te svaka tri mjeseca ide na kontrole. Svakog dana mladića muče migrene pa pije tablete za glavobolju, ali i štitnjaču. Bol je ponekad, tvrdi, toliko jaka da ima osjećaj kako će mu glava eksplodirati. Zbog bolesti se udebljao i s godinama mu je oslabio vid na oba oka. 

– Posljednju operaciju imao sam u veljači, a u svibnju su mi liječnici punktirali tekućinu koja mi se i dalje nakuplja u glavi. Dio tumora su uklonili čim su otkrili bolest, a dio kasnije jer su mislili da će se to riješiti lijekovima no bolest je i dalje tu. Živim s ocem Dragutinom (62) u staroj kući od 1930 kuna njegove mirovine. Sav nam novac odlazi na režije, dva kredita i lijekove. Nekako se snalazimo – kaže Srećko kojeg je odgojio otac nakon što mu je 1995. preminula majka. 

Mihael Hnatyšyn

Najgore im je bilo, nastavlja, prošle godine kad im se pokvarilo grijanje pa su za popravak morali uzeti kredit. Kako bi mu pomogli u liječenju ribiči iz cijele Hrvatske ujedinili su se i organizirali međunarodni humanitarni turnir na jezeru Ilova kod Kutine. Ondje se okupilo 23 momčadi s tri člana, a natjecatelji su doputovali iz svih krajeva Hrvatske te iz Slovenije i Austrije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pecat ćemo šarane 48 sati bez prestanka, cijelog vikenda. Sva prikupljena sredstva od kotizacija i donacije donirat ćemo Srećku i njegovu ocu jer im je u ovom trenutku to najpotrebnije kako bi se mogao liječiti – rekao nam je Tomislav Bartol, jedan od organizatora turnira.

 Sa Srećkom se, rekao nam je, upoznao slučajno u Vinogradskoj bolnici. Tad je odlučio kako će skupiti prijatelje i pokušati mu pomoći. S pecanjem su, kaže nam Bartol, počeli u jutarnjim satima petka te se nadaju dobrom ulovu šarana. Ulovljenu ribu ekipe neće pojesti nego će se svaki šaran, nakon što ga izvažu i upišu njegovu težinu u tablicu ekipi koja ga je upecala, vratiti natrag u jezero. Drugog dana turnira u Kutini u pecanju bi im se trebao pridružiti Srećko. 

Mihael Hnatyšyn

– Suze su mi potekle kad su mi rekli što će učiniti za mene. Sretan sam jer mi bolest otežava život. Prije sam išao s prijateljima na pecanje, ali sad ne mogu jer često imam bolove – objasnio je mladić. Dodao je kako si godinama želi kupiti nove tenisice jer su mu se njegove raspale, ali kako za njih nema novca. 

Mihael Hnatyšyn

– Dobro bi mi došla majica kratkih rukava i šilterica jer me od sunca boli glava – nastavlja Srećko. Obitelji Njegovec može se pomoći uplatom na račun u Hrvatskoj poštanskoj banci IBAN: HR 4523900013210541921 ili slanjem paketa na adresu Škriljevec 27, poštanski broj 42 242. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21