Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pedofil koji je šišao i silovao: 'Rekao je da mu je curica kći'

None Foto: Blic

Srbin Ninoslav Jovanović (45) poznatiji kao "Malčanski frizer" svoj je zloglasni nadimak dobio zbog toga što je svoje žrtve šišao prije nego bi ih seksualno zlostavljao

Na Vrhovnom sudu u Beogradu traje suđenje Ninoslavu Jovanoviću (45), poznatijem kao 'Malčanski frizer', pedofilu koji je proveo više od 20 godina u zatvoru. Sumnjiči ga se da je preko Facebooka proganjao djevojčice.

Svoj zloglasni nadimak dobio je zbog toga što je svoje žrtve šišao prije nego što ih je seksualno zlostavljao. Osuđivan je osam puta, od čega dva puta za silovanja. 

On je u listopadu prošle godine uhićen nakon što ga je policiji prijavila vlasnica frizerskog salona iz Niša. Navela je da joj je Jovanović slao fotografije djevojčice koju je trebalo ošišati, a koju je predstavio kao svoju kćer. Nedugo zatim, javile su se i druge žene s kojima je on bio u kontaktu, a 'Malčanski frizer' je potom pritvoren, prenosi Blic.

Foto: Blic

Na suđenju su bile prisutne žene s kojima je osuđeni silovatelj bio u kontaktu u preko Facebooka, a Jovanović i njegov odvjetnik bili su nezadovoljni prisustvom medija.

- Ušao je u salon, predstavio se kao Zoran i rekao da mu treba šišanje za njegovu kćer kojoj opada kosa. Posavjetovala sam ga da koristi ricinusovo ulje i dala mu vizitku salona da se javi ako bude trebalo šišanje - započela je svoje prisjećanje preplašena vlasnica salon iz Niša. 

Drhtavim glasom i vidno uznemirena, prisjetila se kontakta sa čovjekom koji joj se predstavio kao otac jedne djevojčice u kojeg nije ni posumnjala.

- Nisam znala o kome se radi sve dok mi 12. listopada radnica salona nije poslala njegovu fotografiju i članak iz novina. Jako sam se uplašila i odmah sam pozvala supruga. Zajedno smo otišli u policiju i sve im ispričali - prisjetila se stresa koji je tad doživjela i dodala da je njenoj prijavi prethodila razmjena poruka preko Vibera, tokom koje joj je Jovanović čak poslao i fotografiju maloljetnice koju je trebalo ošišati.

Pred Vrhovnim sudom govorila je i Snježana Berić iz Sombora, kojoj je Jovanović preko Facebook Messengera slao poruke. O sadržaju poruka nije detaljno pričala, ali je kao i njena prethodnica, rekla da tijekom dopisivanja nije znala tko je Jovanović sve dok nije vidjela članak u novinama.

Somborka je također ispričala da mu je na poruke odgovarala iz pristojnosti, jer mu nije htjela direktno reći da je dosadan. Međutim, kad je shvatila da je do tada razgovarala sa silovateljem, jako se uplašila, a Jovanovića izbrisala sa liste prijatelja.

Inače, Jovanovića su tijekom 2006. osudili na 15 godina zatvora jer je silovao 12-godišnjakinju te je pokušao silovati i drugu djevojčicu iste dobi. Obje je ošišao prije nego ih je silovao. Iz zatvora je izašao tijekom siječnja 2018. 

Komentari (15)
  • Kako Srbi to rade , ne samo da napišu ime i prezime već postave i sliku pedofila. Dok kod nas informacije čuvaju kao presjedničku tajno. Bem ti i zakon i onoga tko ga donio.

    20. 1. 2019,   19:57
  • ...koji je proveo više od 20 godina u zatvoru. Sumnjiči ga se da je preko Facebooka proganjao djevojčice. Zvuci kao da je koristio Facebook prije 20 godina ...

    20. 1. 2019,   19:56
  • Ja bi mu ga odsjekao i prste potrgal pa nebi više to nebi radio.

    20. 1. 2019,   19:16