Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pejčinović Burić kandidatkinja za glavnu tajnicu Vijeća Europe

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odbor ministara Vijeća Europe obavit će tijekom ožujka intervjue sa svakim kandidatom pojedinačno i potom odlučiti o konačnoj listi kandidata koje će predložiti Parlamentarnoj skupštini

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić jedna je od četiri kandidata koji se natječu za mjestu glavnog tajnika ili glavne tajnice Vijeća Europe, objavila je u petak ujutro ta organizacija koja okuplja 47 država i ima sjedište u francuskom Strasbourgu.

Ostali kandidati su belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders, te bivši ministri vanjskih poslova Litve Andrius Kubilius i Grčke Dora Bakoyannis.

Zagreb: Vlada povećala minimalnu plaću PEJČINOVIĆ BURIĆ: 'Del Vechijev odlazak na slavlje kod Dodika je pogrešna odluka'

Odbor ministara Vijeća Europe obavit će tijekom ožujka intervjue sa svakim kandidatom pojedinačno i potom odlučiti o konačnoj listi kandidata koje će predložiti Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, koja će izabrati novog glavnog tajnika u lipnju 2019., s listopadom 2019. kao rokom početka mandata, prenosi Večernji list. 

Vijeće Europe je međunarodna organizacija, utemeljena 1949., koja se bavi zaštitom ljudskih prava, demokracije i vladavine prava u Europi. Hrvatska je nedavno, od svibnja do studenog 2018., po prvi put predsjedala Odborom ministara Vijeća Europe.

Komentari (6)
  • Za nas je sasvim svejedno tko laprda i baulja po tom Vijeću .

    11. 1. 2019,   12:59
  • meni je bitno da ona i muž plaćaju račune na vrijeme

    11. 1. 2019,   15:36
  • Neka nje, neznam samo šta Hrvatska time dobiva osim troškova....

    11. 1. 2019,   11:16