Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Peking zbog zagađenog zraka treći put u narančastoj uzbuni

None Foto: JASON LEE

Narančasto upozorenje od tvornica teških industrija zahtijeva da ograniče proizvodnju za 30 do 50 posto. Vrijedit će do srijede, a Peking je inače zabilježio najveći pad prosječnog zagađenja od 28 sjevernih gradova

Peking je u subotu proglasio treće veliko upozorenje o smogu u 2018. godini i drugo ovog mjeseca, samo jedan dan nakon što je imenovan najuspješnijim među 28 kineskih gradova koji su donijeli posebne mjere za borbu protiv zagađenja. 

Subotnje narančasto upozorenje, drugo najozbiljnije nakon crvenog, na snazi će biti od ponedjeljka do srijede, objavio je pekinški ured za zaštitu okoliša. 

Narančasto upozorenje od tvornica teških industrija zahtijeva da ograniče svoju proizvodnju za 30 do 50 posto. To se odnosi na oko 700 tvrtki poput tvornica cementa ili namještaja. 

Novoosnovano ministarstvo ekologije i okoliša prošlog je tjedna objavilo kako je Peking između listopada i veljače zabilježio najveći pad prosječnog zagađenja od 28 sjevernih kineskih gradova. 

Kineska prijestolnica ove je godine na snazi već imala narančasto upozorenje između 13. i 15. siječnja i 12. i 14. ožujka. 

Komentari (3)
  • Peking nije rijesio problem smoga , Peking je iskljucio sve toplane koje rade na ugalj tako da su se ljudi smrzavali cijelu zimu ,i svi okolni gradovi oko njega. Zaustavio sve radove i gradnje unutar sestog prstena..... prije nego sto napisete ovakve informacije provjerite ih

    25. 3. 2018,   18:23
  • Zar nije Kina potpisnica Pariskog sporazuma? zar nisu negodovali kad je Amerika izasla iz sporazuma? Kakav je zrak u NYu u usporedbi sa ovim u Pekingu?

    26. 3. 2018,   18:25
  • nema do našeg zraka bura sve očisti, tko bi tamo živio ,kina je najgora u svijetu po zagađenom zraku

    25. 3. 2018,   18:28