Obavijesti

News

Komentari 34

"Pelješki most je europski projekt i ne može biti blokiran"

"Pelješki most je europski projekt i ne može biti blokiran"
1

Dapače, prirodno je, u to sam uvjeren, da BiH podupire projekt Pelješkog mosta, kao što i Hrvatska podržava gradnju Koridora 5C, rekao je Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora

VIDEO

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Miro Kovač izjavio je za sarajevski Dnevni Avaz da je Pelješki most europski projekt, te da ne vidi na koji bi način dio bošnjačkih političara mogao zaustaviti njegovu gradnju.

 "Ne vidim kako bi gradnja bila blokirana. Ponavljam, riječ je ne samo o hrvatskom nego i o europskom projektu. Pelješki most u daleko najvećoj mjeri će se financirati europskim sredstvima. A ta su sredstva već odobrena", rekao je  Kovač u intervju od utorka.
Pri tome je odbacio prigovore da bi s gradnjom Pelješkog mosta mogli biti ugroženi interesi BiH jer su dimenzije mosta usuglašene između dviju zemalja.

"Dapače, prirodno je, u to sam uvjeren, da BiH podupire projekt Pelješkog mosta, kao što i Hrvatska podržava gradnju Koridora 5C koji će infrastrukturno i gospodarski znatno ojačati BiH. Pelješkim mostom na kraju krajeva će putovati ne samo hrvatski nego i bosanskohercegovački građani", dodao je Kovač.
Naveo je kako Hrvatska neće blokirati put BiH prema EU zbog problema oko izgradnje Pelješkog mosta, te je izrazio uvjerenost da je od interesa ove zemlje ubrzano približavanje uniji.

"Bosni i Hercegovini europski put je usud, kao što je i Hrvatskoj članstvo u europskoj obitelji usud. Iskreno rečeno osporavanje već odobrenog europskog projekta kao što je Pelješki most nema smisla i sigurno ne može djelovati poticajno na obavljanje mukotrpnog reformskog posla kojim će se postići ono što želi većina stanovnika BiH, ako je vjerovati anketama, posebno Bošnjaka i Hrvata, a to je priključenje EU", rekao je Kovač te je izrazio očekivanje da će Bosna i Hercegovina što prije postati kandidatkinja za članstvo u EU.
Bošnjački član BiH Predsjedništva Bakir Izetbegović nedavno se usprotivio izgradnji Pelješkog mosta dok se ne utvrdi granica na moru i ne osigura izlaz BiH na otvoreno more. Tome stajalištu usprotivio se hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović, a i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je da Hrvatska ima pravo graditi Pelješki most na svome teritoriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag