Obavijesti

News

Komentari 49

'Pelješki most završit ćemo za tri godine, dinamika je dobra'

'Pelješki most završit ćemo za tri godine, dinamika je dobra'
5

Osim ministara i pomoćnika ministara na sjednici Vlade u Dubrovniku su i gradonačelnici i načelnici s područja županije. Na sjednici su i zastupnici u Saboru i Europskom parlamentu iz ove županije

VIDEO

Na sjednici će biti usvojeni brojni zaključci koji se tiču vodno-gospodarskih projekata, ukupne vrijednosti 2,8 milijarde kuna, prometni projekti, a posebno realizacija državne ceste DC8 (preko 22 milijuna kuna), ulaganja u luke u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (preko 518 milijuna kuna), te prihvaćanje inicijative za izgradnju dnevne bolnice u Metkoviću od 1,5 milijun kuna.

Ovo je prva sjednica ove Vlade u Dubrovniku i deveta sjednica koja se održava izvan Zagreba.

Pelješki most je ključni simbol članstva Hrvatske u EU 

Među projektima premijer je posebno izdvojio Pelješki most, čije je gradilište obišao u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dinamika radova odvija se vrlo dobro, uspostavljena suradnja je kvalitetna i ukupan projekt, prema predviđenoj dinamici - i most i prilazne ceste i infrastrukturni objekti, trebaju biti završeni točno tri godine od danas -  istaknuo je.
 

Plenković je posjetio Metković: Trebamo bolju infrastrukturu
Plenković je posjetio Metković: Trebamo bolju infrastrukturu

Pelješki most izdvojio je kao ključni simbol prvih sedam godina članstva Hrvatske u EU.

 - 357 milijuna eura nepovratnih sredstava investicije u ovaj projekt dokaz je vrijednosti našeg članstva u EU i kvalitetnog angažmana naše Vlade i svih koji su tome doprinijeli da se taj projekt odobri. Očekujem da nastavimo raditi na projektima koji će snažno, redistribucijom sredstava iz europskog proračuna, smanjiti nejednakosti u hrvatskim krajevima i pridonijeti ravnomjernijem  regionalnom razvoju - poručio je Plenković.

Kao drugi važan projekt istaknuo je nedavno obnovljenu vojarnu 116. brigade HV-a, važan signal za sigurnost juga Hrvatske, ali i poticaj za gospodarski razvoj Ploča i mogućnost da Hrvatska vojska pomogne civilnim institucijama u elementarnim nepogodama.

Kao kapitalan projekt izdvojio je i dnevnu bolnicu u Metkoviću.

 - Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima riješiti taj problem koji je nužan za preko 50.000 ljudi koji gravitiraju Metkoviću u dolini Neretve - rekao je.

Istaknuo je i odlične turističke rezultate Dubrovnika, koji kontinuirano bilježi porast turističkog prometa - lani 8 posto više dolazaka nego 2017., dok je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareno više od 2 milijuna dolazaka.

 - Sve to govori što Dubrovnik i Županija znače za hrvatski turizam, a mnogi projekti koji su danas na sjednici pridonijet će još boljem turističkom prometu, poput bolje prometne povezanosti juga Hrvatske s ostatkom zemlje

Zadnja sjednica Vlade u Dubrovniku prije 14 godina

Danas će, najavio je Plenković, još obići planirani dovršetak projekta pročistača u Dubrovniku, zračnu luku i kasnije Župu Dubrovačku i Konavle.

Zadnja sjednica Vlade u Dubrovniku održana je prije 14 godina, a ova je prva u mandatu ove Vlade i održava se u vrijeme Feste sv. Vlaha. Očekuje se da će biti doneseno 40 odluka vezanih uz Dubrovnik i Županiju.

To je zaista važan događaj za Dubrovnik i Dubrovačko- neretvansku županiju, ocijenio je premijer na početku sjednice na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada i Županije, lokalne samouprave s toga područja, eurozastupnici i državni tajnici s toga područja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a