Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Penava: Ako je HDZ-u ovakvo stanje dobro, ja ću ih napustiti

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon vukovarskog prosvjeda ivan penava je za Večernji rekao kako očekuju rezultate od Vlade i to što prije. Ne brinu ga moguće sankcije iz vrha stranke

Ako u HDZ-u kažu da je ovakvo stanje u državi, kada je riječ o istragama ratnih zločina, dobro i da žrtve i dalje mogu sanjati o nekoj pravdi, onda ja nemam što raditi u toj stranci. Lijepo ćemo se pozdraviti, poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u razgovoru za Večernji list. Na pitanje oko stranačkih sankcija kaže da ne razmišlja  i da ne može o tome razmišljati, posebno kad se čuju svjedočenja ljudi i kroz što su sve prolazili. Kaže kako nije zadovoljan jer je moralo doći do prosvjeda i do toga da se ovako govori o problemu istraga i nekažnjavanja zločina.

Komentari (52)
  • Baš zbog toga da se "nekakav" rat ne bi opet "dogodio", treba istražiti ratne zločine i zločince kazniti. Dok se to ne učini, žrtve neće imati mira, a oni koji su činili ratne zločine, huškat će neke nove zaluđene, na rat, jer misle da ratni zločini nisu kažnjivi. I naravno, treba istražiti sve, ratne zločine, koje je počinila, bilo koja strana.

    15. 10. 2018,   08:28
  • HDZ je izdajnička stranka. Prema tome, SVI njihovi članovi, SVI donatori, SVI simpatizeri i SVI glasači su izdajnici.

    15. 10. 2018,   07:59
  • Ne Može to tako Penava jer Milorad Pupovac se protivi istraživanjima lokacija pobijenih hrvata,a moramo ga slušati jer ako naas napusti , onda se možemo oprostiti od vladanja u ovoj prebogatoj zemlji obilja i blagostanja !

    15. 10. 2018,   07:52