Obavijesti

News

Komentari 16

Penava i službeno postao novi gradonačelnik Grada Vukovara

Penava i službeno postao novi gradonačelnik Grada Vukovara
1

Prvi koraci su riješavanja na pitanja udžbenika osnovnih škola te brzo organizirane Gradskoga vijeća radi usvajanja proračuna za 2014 .godinu te analiza stanja grada.

VIDEO

Nakon što su Odlukom Gradskog izbornog povjerenstva Grada Vukovara rezultati nedavnih prijevremenih izbora za gradonačelnika i zamjenike postali konačni, u srijedu je novoizabrani gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Marijom Budimir stupio na dužnost.

Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Grad Vukovar Damir Grizelj predao je vlast i podnio pisano izvješće o obavljanju poslova iz nadležnosti gradonačelnika, koje je sadržavalo informacije o planiranim projektima, započetim, a nedovršenim projektima, preuzetim, a nepodmirenim obvezama te stanju novčanih sredstava na računu Grada Vukovara.

- Želim zahvaliti djelatnicima gradske uprave na dobroj suradnji od 15. travnja kada sam preuzeo dužnost. Stanje novčanih sredstava na žiro računu Grada iznosi 22,6 milijuna kuna, od čega su namjenska sredstva 11,3 milijuna kuna, a raspoloživa sredstva nešto manja od tog iznosa. Grad potražuje 26,2 milijuna, a stanje obveza je 6,7 milijuna kuna - rekao je povjerenik Damir Grizelj.

- Koji su prvi koraci? Pred nama je rješavanje pitanja financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola o čemu smo već obavili razgovore i pripreme, a danas ćemo na tu temu razgovarati i s predstavnicima Zajedničkog vijeća općina. Ključno je i žurno konstituiranje Gradskoga vijeća Grada Vukovara i usvajanje proračuna za 2014. Pred nama je analiza zatečenog stanja i definiranje točaka za koja su potrebna poboljšanja, a prioritetno želimo raditi na ostvarivanju gospodarskih ciljeva koje smo naveli u našem programu, a to su stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, sufinanciranje otvaranja prvog obrta sa 10.000 kuna, pokretanje poslova u gospodarskoj zoni. Naravno, prvenstveno želimo zadržati postojeća davanja i obraniti težak položaj našim sugrađanima u potrebi – rekao je novi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zamjerajući što je proteklo puno dana do stupanja na dužnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor